Συναυλία του Μίμη Πλέσσα με αφορμή την απόδοση τιμής στο έργο του από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Μια ξεχωριστή συναυλία διοργάνωσε ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου για να τιμήσει τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη, Μίμη Πλέσσα.

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ραφήνας, όπου περισσότεροι από 1.200 θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διαχρονικές επιτυχίες του δημιουργού.

Η βραδιά ξεκίνησε με μια σύντομη αναδρομή στην καλλιτεχνική πορεία του Μίμη Πλέσσα, ενώ ακολούθησε η τιμητική βράβευση του συνθέτη από το Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Γιώργο Χριστόπουλο.

Στη συνέχεια και για τις επόμενες δύο ώρες, ο Μίμης Πλέσσας χάρισε στο κοινό όμορφες στιγμές, με αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες που ερμήνευσαν οι Σπύρος Κλείσσας, Fide Koksal και Δήμητρα Σταθοπούλου.

Κατά το χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος είπε μεταξύ άλλων :

«Η καλλιτεχνική και πολιτιστική προσφορά του Μίμη Πλέσσα είναι αδιαμφισβήτητα όχι μόνο μακρόχρονη αλλά και σημαντική. Μέσα σε αυτά τα 60 χρόνια καριέρας, ο μεγάλος αυτός συνθέτης μάς έχει ταξιδέψει στη μαγεία και στο όνειρο, έχει γεμίσει τη ζωή μας με μελωδίες και αναμνήσεις.

Πραγματικά, λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα του Μίμη Πλέσσα, να υπερβαίνουν στερεότυπα και να αγγίζουν με τις δημιουργίες τους όλες τις γενιές και όλες τις μουσικές προτιμήσεις.”