Πλημμύρισαν δρόμοι, κατοικίες και υπόγεια σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης από την έντονη βροχόπτωση

Πολλά τα πλημμυρικά «εμφράγματα» στους δρόμους του Γέρακα και της Παλλήνης από την έντονη βροχόπτωση με συνέπεια την πρόκληση αρκετών προβλημάτων στην κίνηση οχημάτων και πεζών. Τις πρωϊνές ώρες παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή «ασφυξία» σε πολλά σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, κατά διαστήματα τα οχήματα έδειχναν να είναι ακινητοποιημένα ενώ δεν έλειψαν και οι μικροσυγκρούσεις κυρίως από τα απότομα «φρεναρίσματα» εκ μέρους απρόσεκτων οδηγών.

Μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων παρατηρήθηκε και στη λεωφόρο Γέρακα –φωτογραφία παραπλεύρως- κυρίως στο ρεύμα ανόδου από το πλημμυρισμένο –στην κυριολεξία- οδόστρωμα. Ασυνείδητοι οδηγοί απέφευγαν να ανακόψουν ταχύτητα με αποτέλεσμα τα καταστήματα της δεξιάς πλευράς του δρόμου να δέχονται μεγάλο όγκο νερού και σε μια-δύο περιπτώσεις να σημειωθούν υλικές ζημίες σε εκτεθειμένα προϊόντα.

Τέλος, μικρός αριθμός κατοικιών και κυρίως υπόγειων χώρων στην περιοχή της Μπαλάνας –σε σημεία που τέμνονται με την Περιφερειακή Οδό– υπέστησαν ζημίες από την έντονη βροχόπτωση και σε μία περίπτωση κλήθηκε και παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις νεότερες μετεωρολογικές προβλέψεις στις αμέσως επόμενες ώρες θα υπάρξει ύφεση στα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, επανάληψή τους προς τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης –αύριο- και νέα επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή.