Νέα δημόσια συζήτηση με αντικείμενο την μεταβίβαση ακινήτων της Παιανίας στην ΕΤΑΔ

Νέα δημόσια συζήτηση για την μεταβίβαση ιδιωτικών και δημοτικών ακινήτων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας στην ΕΤΑΔ ΑΕ. διοργανώθηκε χθες, Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας από τον Σύλλογο «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Παιανίας-Γλυκών Νερών.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας Ευτυχία Κρεμμυδά, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γεώργιος Δάβαρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Χελιδονόπουλος, Αρτέμης Βαγιωνάκης, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Θανάση, και Μαργαρίτα Μάρα-Στάμου.

Από την ενημέρωση και την συζήτηση που ακολούθησε, προέκυψε:

Α) Στην Δημοτική Ενότητα Παιανίας, δεν παραχωρούνται στην ΕΤΑΔ ΑΕ, μόνον δημόσια και δημοτικά ακίνητα, αλλά και ιδιωτικά ακίνητα εντός των οποίων υπάρχουν μόνιμες κατοικίες δημοτών του Δήμου μας.

Β) Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παιανίας υιοθέτησε το από 5-10-2018 ψήφισμα της ΚΕΔΕ και αποφάσισε ομόφωνα την 25-10-2018 την «άμεση κατάθεση» αιτήσεως ακυρώσεως των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες παραχωρούνται ακίνητα στην ΕΤΑΔ ΑΕ.

Γ) Ο Δήμαρχος Παιανίας αλλά και η οικονομική επιτροπή του Δήμου αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέθεσαν σε δικηγόρο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει τα «ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Παιανίας», αφήνοντας χωρίς καμία νομική προστασία, ακίνητα όπως το Σπίτι του Βόλευ, το Κλειστό Γυμναστήριο, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το Λύκειο Παιανίας, τους λόγους Καμάρθι, Πυγάρθι, Βουή, Προφήτη Ηλία, τους ναούς του Αγίου Δημητρίου, της Αγίας Τριάδας, του Προφήτη Ηλία, του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και όλα τα ιδιωτικά ακίνητα, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στις περιοχές «Αγιος Ανδρέας» και «Προσήλιο».

Μετά το πέρας της συζήτησης οι παριστάμενοι υιοθέτησαν Ψήφισμα, με το οποίο:

– εκδήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στην μεταβίβαση κάθε δημόσιου, δημοτικού και ιδιωτικού ακινήτου στην ΕΤΑΔ ΑΕ «…..αφού με τον τρόπο αυτό αφαιρούνται χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ζωτικών χώρων που ήταν σε χρήση των δημοτών ή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από αυτούς, καθώς και ακίνητα μέσα στα οποία υπάρχουν εδώ και δεκαετίες σπίτια κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας.», και

– κάλεσαν την πρόεδρο του Τοπικού Συμβούλιου της Δημοτικής Ενότητας Παιανίας, καθώς και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Παιανίας, να σεβαστεί την υποχρέωση που ανέλαβε με την υπ’αριθμ. 193/25-10-2018 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και να κινηθεί νομικά εναντίον των παραπάνω Υπουργικών Αποφάσεων καταθέτοντας άμεσα αίτηση ακύρωσης αυτών στο ΣΤΕ, και να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας, ώστε να συζητηθούν όλες οι επόμενες κινήσεις και δράσεις με σκοπό την κατάργηση των παραπάνω Υπουργικών Αποφάσεων.

Επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση δεσμεύτηκαν ότι θα φέρουν προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι σχολιάστηκε αρνητικά από όλους η απουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιανίας, η οποία αν και είχε προσκληθεί επέλεξε για μία ακόμη φορά να μην παραβρεθεί και να μην μετέχει στην συζήτηση.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η απουσία τους δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την αρπαγή των ιδιωτικών και δημοτικών ακινήτων από την ΕΤΑΔ ΑΕ.