Στη Δικαιοσύνη ο Δήμος Μαρκοπούλου για τις σοβαρές ζημίες στο γήπεδο της πόλης από χούλιγκανς

Μηνυτήρια αναφορά και αγωγή αποζημίωσης κατά του αθλητικού σωματείου της Αθήνας, ΝΗΑΡ ΗΣΤ υπέβαλε η Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου για τους εκτεταμένους βανδαλισμούς στο κλειστό γήπεδο Μαρκοπούλου που προξένησαν οπαδοί-χούλιγκανς στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων ΟΚΑ Μεσογείων – ΝΗΑΡ ΗΣΤ για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α. στις 28 Μαΐου 2018.

Η επιλογή της δικαστικής οδού αποτελεί μονόδρομο για το Δήμο Μαρκοπούλου μετά την άρνηση και κυρίως την αδιαφορία που επέδειξαν οι παράγοντες της ΝΗΑΡ ΗΣΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν τις σοβαρές ζημίες που προκλήθηκαν στο κλειστό γήπεδο Μαρκοπούλου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Μαρκοπούλου

“Ο Δήμος Μαρκοπούλου πάντως, έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής του, στράφηκε ήδη εναντίον της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, ασκώντας Μήνυση ενώπιον του Αθλητικού Εισαγγελέα και καταθέτοντας Αγωγή Αποζημίωσης, για την οφειλή της ΝΗΑΡ ΗΣΤ προς το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» του Δήμου Μαρκοπούλου, ώστε να υπάρξει απόδοση των χρημάτων, που δόθηκαν για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών, του Γηπέδου μας!

Μετά τα θλιβερά και σοβαρότατα επεισόδια, που έλαβαν χώρα στις 21 Μαΐου 2018, στο Δημοτικό Κλειστό Στάδιο Μαρκοπούλου, από Χούλιγκαν της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, στον Αγώνα Μπάσκετ μεταξύ των ομάδων ΟΚΑΜ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ, για το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Ανδρών, η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαιρίσεως Αττικής (Ε.Σ.Κ.Α.) επέβαλε στην ΝΗΑΡ ΗΣΤ, πέραν των άλλων ποινών (όπως ο μηδενισμός, η αφαίρεση δύο βαθμών κ.α.) και την καταβολή των χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στο Κλειστό Στάδιο Μαρκοπούλου, αναγνωρίζοντας ως υπαίτιους, τους Χούλιγκανς, της ΝΗΑΡ ΗΣΤ!

Μάλιστα, η Ε.Σ.Κ.Α. παρέπεμψε τον Φάκελο στον Αθλητικό Εισαγγελέα, για τις νόμιμες ενέργειες.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, τότε, κατέθεσε την πρώτη Μήνυση κατά παντός Υπευθύνου, για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου.

Οι εκπρόσωποι της ΝΗΑΡ ΗΣΤ (δύο Παράγοντες της Ομάδας με τον Δικηγόρο τους) που εμφανίστηκαν στον Δήμο Μαρκοπούλου, αρχικά δεσμεύτηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών, ζητώντας παράλληλα την «εξυπηρέτηση», να εξοφληθεί μέρος του ποσού, σε δώδεκα (12) δόσεις. Μια εβδομάδα, μετά την πρώτη αυτή συνάντηση, ακολούθησε δεύτερη συνάντηση, με σκοπό την επιθεώρηση των επισκευών, στις οποίες ήδη είχε προβεί ο Δήμος Μαρκοπούλου με δικά του έξοδα.

Έκτοτε, οι παράγοντες εξαφανίστηκαν και λίγο αργότερα εμφανίστηκαν ξανά, μέσω ενός Εξωδίκου -που υπέγραφε άλλος Δικηγόρος- στο οποίο, όχι μόνο, δεν αποδέχονταν το σύνολο των ζημιών, αλλά και αρνούνταν την υπαιτιότητα, των Χούλιγκαν της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, στα θλιβερά γεγονότα!

Το ενδιαφέρον παρασκήνιο της υπόθεσης, σε ό,τι αφορά την μεταστροφή των παραγόντων της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, αποκαλύφθηκε και δημόσια, στο εκτενές Ρεπορτάζ, που υπήρξε στο φύλλο, της προηγούμενης Κυριακής, 17 Φεβρουαρίου, στην Εφημερίδα Πρώτο Θέμα (σελ. 30-31), με αφορμή της ανάληψης της Προεδρίας της Ομάδας, από τον κ. Μανώλη Πετσίτη, τον γνωστό φίλο του κ. ΠΑΠΠΑ!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου πάντως, έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής του, στράφηκε ήδη εναντίον της ΝΗΑΡ ΗΣΤ, ασκώντας Μήνυση ενώπιον του Αθλητικού Εισαγγελέα και καταθέτοντας Αγωγή Αποζημίωσης, για την οφειλή της ΝΗΑΡ ΗΣΤ προς το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» του Δήμου Μαρκοπούλου, ώστε να υπάρξει απόδοση των χρημάτων, που δόθηκαν για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών, του Γηπέδου μας!