Μίλια Κόπτη: σας καλώ να συμβάλλετε σε μια διαφορετική λογική συλλογικότητας στις Εκλογές της 26ης Μαΐου

Απολογισμός πεπραγμένων – δύο λέξεις άγνωστες στο αυτοδιοικητικό τοπίο του Δήμου Παλλήνης- από τη Δημοτική Σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης, κ. Μίλια Κόπτη, το κείμενο το οποίο δημοσιοποίησε και ακολουθεί.
Η κ. Μ. Κόπτη, αναφέρεται στην αυτοδιοικητική, προσωπική διαδρομή της εντός και εκτός εδράνων Δημοτικού Συμβουλίου και θέτει το περιεχόμενο της στην κρίση του Δημότη, λογοδοτώντας δημόσια υπό το βάρος της εντολής που έλαβε στης εκλογές του Μαϊου 2014.

Ευχής έργον, να ακολουθήσουν και άλλες, αντίστοιχες λογοδοσίες, σε κάθε περίπτωση, συνεισφέρουν στην ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια εποχή κατά την οποία οι πολίτες αναγνωρίζουν με απογοήτευση τα μεγάλα ελλείμματα της: δημοκρατία, συμμετοχικές διαδικασίες, διάλογος, ενημέρωση, απολογισμός.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Μίλιας Κόπτη

Μίλια Κόπτη

Επειδή πιστεύω βαθιά, ότι με την εκλογή κάποιου σε ένα αυτοδιοικητικό όργανο όπως το Δ.Σ. ενός Δήμου, δεν τελειώνει αλλά ξεκινάει μια ιστορία επικοινωνίας με τους δημότες, αισθάνομαι την ανάγκη, τώρα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως εξάλλου έκανα και όλα τα προηγούμενα χρόνια, να μοιραστώ μαζί σας τα εξής:

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, με την εμπιστοσύνη σας, με εκλέξατε δημοτική σύμβουλο.

Παρόλο που η λειτουργία του Δ.Σ. και γενικότερα των επιτροπών και των οργάνων ήταν υποβαθμισμένη και σχεδόν προσχηματική, και οι αποφάσεις προειλημμένες, με έντονο το αίσθημα ευθύνης, έδωσα την προσωπική μου μάχη αλλά και τη μάχη του χώρου που εκπροσωπώ, για μια πόλη πιο ποιοτική και ελκτική.

Στήριξα ό,τι θετικό, αντιτάχθηκα στα αρνητικά και κατεστημένα, στην έλλειψη διαφάνειας και δημοκρατίας, στις πελατειακές σχέσεις, στην έλλειψη επικοινωνίας με τον πολίτη.

Με συστηματική, επίμονη προσωπική μου πίεση λειτούργησε για πρώτη φορά η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου.

Μετέφερα στο Δ.Σ. τα προβλήματα από τις γειτονιές του Δήμου που υπέπιπταν στην αντίληψη μου, ή αυτά για τα οποία οι δημότες με ενημέρωναν, π.χ. απορρίμματα, δρόμοι, ηλεκτροφωτισμός, σχολεία, κ.α., και πίεσα να δοθούν άμεσες λύσεις.
Δυστυχώς, τα ώτα δεν ήταν συνήθως ευήκοα και οι απαντήσεις ασαφείς ή ανύπαρκτες.

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Αττικής εισηγήθηκα άμεσες λύσεις για τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής όπως, το αποχετευτικό, η έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, το συγκοινωνιακό, η εκμετάλλευση αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων κ.λπ.

Συμμετείχα ενεργά στις επιτροπές Ισότητας και Ύδρευσης.

Στην επιτροπή Ισότητας πήραμε σοβαρές πρωτοβουλίες για τα προβλήματα των γυναικών της περιοχής και για την έμφυλη βία.

Στον τομέα της Ύδρευσης προσπάθησα να πιέσω στην κατεύθυνση βελτίωσης της παθολογικά νοσούσας υπάρχουσας κατάστασης που καλλιεργεί ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις και εισηγήθηκα νέο κανονισμό ύδρευσης που έγινε δεκτός από το Δ.Σ.

Όπου είχα τη γνώση, κατέθετα συγκεκριμένες προτάσεις, που κάποιες από αυτές έγιναν αποδεκτές και ίσως συνεισέφεραν στη λύση προβλημάτων.

Έδωσα μάχη απέναντι σε φαινόμενα εκφασισμού της τοπικής κοινωνίας και σε φασίζουσες συμπεριφορές, καθώς και στην τακτική των ίσων αποστάσεων, με αποτέλεσμα την πρόσφατη στοχοποίηση μου στο διαδίκτυο, γεγονός που ήδη κατέληξε στον εισαγγελέα με απόφαση του Δ.Σ.

Προσπάθησα επιπλέον να συνεισφέρω συστηματικά στην διαδικτυακή ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στα Δ.Σ. και στο δήμο.

Εδώ και ένα χρόνο, μαζί με μερικούς πολύ αξιόλογους συμπολίτες, πήραμε το ρίσκο να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πρωτοβουλία πολιτών, σύμφωνα με τις, κατά την άποψη μας, σύγχρονες αυτοδιοικητικές ανάγκες.

Έτσι, ενεργοί δημοκράτες δημότες από διάφορους πολιτικούς χώρους, συσπειρώθηκαν και συνδιαμόρφωσαν μαζί με κατοίκους και φορείς το στίγμα και τις θέσεις της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Εμείς, η πόλη μας», την οποία σήμερα έχουν αγκαλιάσει εκατοντάδες κάτοικοι.

Συναποφασίζοντας για όλα, επιλέξαμε για επικεφαλής μας, την Ειρήνη Κουνενάκη, η οποία οργάνωσε στο παρελθόν όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου και την επιτροπή Ισότητας και είναι σαφώς ένα καταξιωμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος με εμπειρία και γνώση.

Ήδη, η παράταξη έχει πάρει με επιτυχία μια σειρά πρωτοβουλίες για τοπικές μονάδες υγείας, για την κοινωνική οικονομία, για το πάρκινγκ του μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας κ.α., με τελευταία την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώνουμε με θέμα: «Έξυπνες Πόλεις- Αστικές Υποδομές και Αποχετευτικό» και στην οποία σας καλούμε την Πέμπτη, 9 Μαΐου στις 7.30 στο 2ο Λύκειο Γέρακα.

Το ψηφοδέλτιο μας, στο οποίο και εγώ συμμετέχω, αποτελείται από εξαιρετικούς ανθρώπους, που χαρακτηρίζονται από ήθος, αγωνιστικότητα, ανιδιοτέλεια και αυτοδιάθεση.

Σαν παράταξη, πιστεύουμε πως οι πολίτες πρέπει πια να αποστασιοποιηθούν από κομματικές αγκυλώσεις, από λαϊκισμούς και από την επισφαλή «σιγουριά» των γνώριμων σχημάτων και με διαφορετικές λογικές να «εκμεταλλευθούμε» συνολικά σαν κοινωνία τις θετικές αλλαγές του νέου αυτοδιοικητικού νόμου και της απλής αναλογικής.

“Σας καλώ σε μια διαφορετική λογική συλλογικότητας”

Προσωπικά σας καλώ να συμβάλλετε στη διαφορετική λογική συλλογικότητας και συνέργειας που η παράταξη μας προσπαθεί να εισάγει στα αυτοδιοικητικά δεδομένα της περιοχής και όχι μόνο, για να αλλάξουμε το τοπίο στο επόμενο Δ.Σ., αλλά και στην πόλη μας, συνολικά.

Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε και είμαι βέβαιη ότι όποια ή όποιον και αν επιλέξετε από τους υποψηφίους μας, η ψήφος σας δεν θα πάει χαμένη.

Απευθύνομαι, τέλος, ιδιαίτερα στους νέους της περιοχής μας και τους καλώ, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με νέες , σύγχρονες ιδέες και υγιείς νοοτροπίες.

Για μια πόλη που να αγκαλιάζει πραγματικά τους κατοίκους της!
Μια πόλη που να μας «αγαπά» και να την αγαπάμε!

Μίλια Κόπτη
Δημοτική Σύμβουλος