Με την θεατρική παράσταση “Ικέτιδες” ολοκληρώθηκαν τα “Σφήττεια 2019” του Δήμου Κρωπίας,

Με μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, τις «Ικέτιδες», από το Εθνικό Θέατρο και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, έληξαν, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Σφήττεια 2019» του ΝΠΔΔ Σφηττός-Δήμου Κρωπίας. 

Η οργανωτική επιτροπή των πολιτιστικών εκδηλώσεων με ανακοίνωση της,  “ευχαριστεί θερμά τους πολίτες του Δήμου Κρωπίας, όλα τα μέλη και τους εθελοντές της, τα Τμήματα του ΝΠΔΔ Σφηττός, όλους τους παραγωγούς των πολιτιστικών εκδηλώσεων και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κρωπίας που συνέδραμαν για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.”

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην αναστάτωση που προκλήθηκε χθες με τον αποκλεισμό πολιτών που ήθελαν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση και δεν μπόρεσαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “η οργανωτική επιτροπή δεν έχει καμία ευθύνη για ό,τι συνέβη.”

Όπως αναφέρεται, “η υπεύθυνη ασφαλείας του Εθνικού Θεάτρου ειδοποίησε τους φορείς του Δήμου ότι, κατά την κρίση της, υπήρχαν υπεράριθμοι θεατές που είχαν καταλάβει τους διαδρόμους και τις σκάλες πρόσβασης και δεν έδινε την άδεια έναρξης της παράστασης αν δεν υπήρχε εκκένωση από θεατές στα σημεία διαδρόμων-πρόσβασης.

Ζητάμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας -τονίζεται- αλλά την αποκλειστική ευθύνη φέρει η υπεύθυνη ασφαλείας του Εθνικού Θεάτρου που απείλησε με ματαίωση και με νομικές συνέπειες.

Τέλος, -καταλήγει η ανακοίνωση- όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες θεατρικές παραστάσεις που πραγματοποιούν οργανωμένοι και σοβαροί θεατρικοί κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς, οι χρόνοι προσέλευσης είναι καθορισμένοι, κάτι που το γνωρίζουν οι θεατρόφιλοι και όσοι έχουν παρακολουθήσει ανάλογες παραστάσεις. Και στη χθεσινή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου τηρήθηκε η αρχή αυτή και ως εκ τούτου έκλεισαν οι θύρες του θεάτρου στις 20:55.” 

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!