Το Κέντρο Αποθεραπείας “Φιλοκτήτης” στο Κορωπί παραχωρείται για νοσηλείες covid

φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την παραχώρηση δύο ιδιωτικών κλινικών από τους ομίλους Ιατρικού Αθηνών και Hellenic Healthcare Group για νοσηλείες covid, διατίθεται και ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορωνοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες και αποκατάσταση.

Πρόκειται για την μονάδα “Φιλοκτήτη” που βρίσκεται στο Κορωπί της Αττικής και ενδέχεται να δοθεί ακόμη και στο σύνολο της.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης “Φιλοκτήτης” αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης νευρολογικών και μυοσκελετικών παθήσεων στο Νομό Αττικής με 125 ειδικά διαμορφωμένες κλίνες, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και εξελιγμένα θεραπευτήρια για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι βάση του σχεδίου, κάθε κλινική δηλώνει τις διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας για ασθενείς που δεν πάσχουν από COVID-19, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, με δυνατότητα παράτασης για άλλη μία εβδομάδα.

Στις ιδιωτικές κλινικές θα διακομισθούν περιστατικά που νοσηλεύονται σε κλίνες του ΕΣΥ για περαιτέρω νοσηλεία, προκειμένου να εκκενωθούν ισάριθμες κλίνες σε Δημόσια Νοσοκομεία σύμφωνα με το πλάνο του Υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, στις ιδιωτικές κλινικές θα διακομίζονται περιστατικά παθολογικών ή πνευμονολογικών ειδικοτήτων.

Σημειώνεται τέλος ότι το Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε all Covid Νοσοκομείο και το αντίστοιχο κομμάτι της εφημερίας το παίρνει το ιδιωτικό θεραπευτήριο “Ερρίκος Ντυνάν”, το οποίο παραχωρείται για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό Νοσοκομείο non Covid περιστατικών.