Με ένα καταγγελτικό κατά της κ. Ρ. Μακρή κείμενο, ο κ. Θ. Σμυρλιάδης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση του

Με ένα καταπελτικό κατά της Ρ. Μακρή κατηγορώ, με πολλές ευθείες αλλά και υπαινικτικές αναφορές για το ρόλο που διαδραμάτισε ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που ηγήθηκε στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2019 στο Δήμο Παλλήνης, ο Θόδωρος Σμυρλιάδης, ανακοίνωσε, σήμερα, την ανεξαρτητοποίηση του, δεσμευόμενος να συνεχίσει να πολιτεύεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με γνώμονα το συμφέρον του δημότη.

Η αποχώρηση του κ. Θ. Σμυρλιάδη δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, άλλωστε, είχε εκμυστηρευθεί την απόφαση του πριν λίγο καιρό προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, σε κάθε όμως περίπτωση, σηματοδοτεί τη διάλυση ενός συνδυασμού ή επί το ακριβέστερο της έως τώρα «συγκρότησης» του, δεδομένου ότι ενδέχεται η περαιτέρω εξέλιξη να πάρει «άλλη τροπή»!

Με την αποχώρηση του Θοδωρή Σμυρλιάδη, ο συνδυασμός ουσιαστικά έμεινε με δύο συμβούλους.

Την κ. Ρ. Μακρή και τον κ. Σπ. Κωνσταντά.

Οι κ.κ. Κώστας Μήλας και Δημήτρης Καρκούλιας, τυπικά ή μάλλον για «τεχνικούς» λόγους μπορεί να παραμένουν μέλη της δημοτικής παράταξης, ουσιαστικά, όμως, αποτελούν «ξένα σώματα» έχοντας διαρρήξει τις σχέσεις τους με την κυρία που συστρατεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές, προ πολλού.

Σε αντίθεση με τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Άλλη, Πόλη» με τους οποίους η κ. Ρ. Μακρή δεν έχει τους τελευταίους μήνες καμία επικοινωνία, μοναδικός υποστηρικτής της και ως ένα βαθμό «μέντορας της» περί των αυτοδιοικητικών, παραμένει ο Δήμαρχος, κ. Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος, μάλιστα, πρόσφατα, (Δείτε, ΕΔΩ) την ευχαρίστησε δημόσια «για τη στάση και την αίσθηση ευθύνης που επέδειξε έναντι της δημοτικής αρχής του», εκμαιεύοντας, με αυτό τον τρόπο, τη συνέχιση της υποστηρικτικής ψήφου της, την οποία, ο κ. Δήμαρχος χρειάζεται όσο τίποτε για να εδραιώσει την πλειοψηφία του στο Δημοτικό Συμβούλιο. (16+1)

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη «Άλλη, Πόλη» στις Δημοτικές Εκλογές πήρε ποσοστό 14,48% (3.156 ψήφοι) με πρώτο σε σταυρούς τον Θοδωρή Σμυρλιάδη. (942 σταυροί)

Η ανακοίνωση του κ. Θ. Σμυρλιάδη

«Με την παρούσα επιστολή σας κοινοποιώ τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου από την παράταξη “Άλλη Πόλη” με την οποία εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 4 του ν. 3852/2010

Ο τρόπος λειτουργίας και συντονισμού της Δημοτικής Παράταξης απέχει από τις προγραμματικές μας θέσεις, καθώς και το πλαίσιο που είχαμε θεσπίσει κατά την ίδρυση και το πρώτο διάστημα λειτουργίας της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απέχει, κυρίως, από το αυτοδιοικητικό όραμα στο οποίο είχαμε συμπράξει όλοι εμείς, τα μέλη της παράταξης, ιδιαίτερα όσοι σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή υποστηρικτικά στην προοπτική μιας πραγματικά ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης με κοινό στοιχείο την αγάπη μας για τον τόπο που ζούμε και τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα Δήμο πρότυπο, για εμάς και τα παιδιά μας.

“Προσωπική στρατηγική”

Ο τρόπος προσέγγισης σημαντικών θεμάτων δεν ταυτίζεται με τον γόνιμο ρόλο που οφείλει να έχει μια παράταξη της αντιπολίτευσης, αλλά εξαντλείται στην παράθεση στοιχείων προσωπικής στρατηγικής τόσο από την επικεφαλής όσο και από μέλη της παράταξης επιβεβαιώνοντας την παντελή έλλειψη κοινής στάσης για σημαντικά ζητήματα της πόλης

“Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός”

Η συνείδησή μου και η επί τριάντα περίπου χρόνια αδιάλειπτη πορεία μου στον Δήμο Παλλήνης δεν μου επιτρέπουν να μένω σιωπηλός. Οι συμπολίτες μου με έχουν στηρίξει συγκινητικά όλα αυτά τα χρόνια, που με αναδεικνύουν στην πρώτη γραμμή των εκλεγμένων εκπροσώπων τους.

“Ίντριγκες και λεονταρισμοί για προσωπικές πολιτικές”

Ίντριγκες και λεονταρισμοί για προσωπικές πολιτικές και αναζήτησή ρόλων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο με αφήνουν αδιάφορο όταν μια ομάδα εκλέγεται, εκλέγεται για να υπερασπιστεί με κοινό τρόπο προγραμματικές θέσεις και απόψεις. Όχι για να βγάζει το άχτι της σε προσωπικές φιλοδοξίες.

Κάνω λοιπόν σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια και ανοιχτά τις θέσεις και τις απόψεις μου, να στέκομαι εποικοδομητικά στα θετικά και καλοπροαίρετα κριτικά σε όσα χρειάζονται άλλη προσέγγιση. Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας και στο Δήμο μας.

Σε αυτούς λογοδοτώ και θέλω, όπως πάντα, να τους κοιτάω στα μάτια έντιμα.

Θόδωρος Σμυρλιάδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης