Ματαιώθηκε οριστικά η δημιουργία Δομής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Γέρακα

Στη φωτογραφία (2020) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστών, κ. Gianluca Rocco κατά την συνυπογραφή του πρακτικού συνεργασίας μεταξύ του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Δ.Ο.Μ. στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη δημιουργία Δομής στο Γέρακα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του “Ν” ματαιώθηκε οριστικά η δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφυγόπουλων στο Γέρακα με πρωτοβουλία του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστών. (ΔΟΜ)

Ήδη, η ιδιοκτησία της κτιριακής μονάδας στην οποία επρόκειτο να γίνει η εγκατάσταση των προσφυγόπουλων ηλικίας 6-12 ετών αναζητά νέο μισθωτή.

Ο λόγος ματαίωσης της δημιουργίας Δομής στο Γέρακα, οφείλεται στο γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών ήδη έχει προωθηθεί σε χώρες της Ευρώπης με πρωτοβουλία του ΔΟΜ.

Υπενθυμίζεται, η υπόθεση της Δομής με την υποκίνηση ακραίων κύκλων της πόλης πρωτοστατούσης της Δημ. Συμβούλου κ. Ραχήλ Μακρή -στενή συνεργάτης σήμερα της δημοτικής αρχής Παλλήνης και εξ απορρήτων του κ. Α. Ζούτσου- αντιμετωπίστηκε με διάφορες αντιδράσεις οι οποίες, αποκορυφώθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, στις 5 Μαρτίου 2020 κατά την οποία, η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, “ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας” έβγαλε από το αδιέξοδο την παράταξη του Δημάρχου, -δεν διέθετε τη πλειοψηφία– στηρίζοντας με τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της, την έγκριση της Δομής, γεγονός που επισήμανε με θετικό τρόπο και ο κ. Α. Ζούτσος.

Για τη δημιουργία της Δομής είχε πρωτοστατήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Μ. εκπρόσωπος της οποίας, επισκέφθηκε σε ανύποπτο χρόνο τον Δήμαρχο και του ζήτησε την συμπαράσταση του προκειμένου να εξελιχθεί “απρόσκοπτα η όλη πρωτοβουλία.”