Λαύριο: Υπό έλεγχο η φωτιά. Ασφαλείς οι οικισμοί, επανήλθαν οι κάτοικοι στα σπίτια τους

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στην πυροσβεστική, όταν μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Πούντα Ζέζα της Λαυρεωτικής.  

Εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερις οικισμοί και μία κατασκήνωση, ενώ στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού πάνω από τη φλεγόμενη περιοχή στο Λαύριο. Την ίδια στιγμή επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να σβήσουν τις φλόγες που έχουν περάσει στο πευκοδάσος. Η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή Πούντα Ζέζα, και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση

Άμεσα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης μιας παιδικής κατασκήνωσης στην οποία φιλοξενούνταν  600 παιδιά.

Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης μετέφεραν τα παιδιά στην κοντινή παραλία ώστε να είναι ασφαλή, ενώ παράλληλα οργάνωναν την πλήρη απομάκρυνσή τους από την περιοχή στην περίπτωση που πλησίαζαν εκεί οι φλόγες. Στο σημείο έφτασαν και γονείς παιδιών που βρίσκονταν στην κατασκήνωση.

Πρόλαβαν τα χειρότερα

Περισσότεροι από 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, επιχειρούσαν για ώρες να σβήσουν τη φωτιά προτού επεκταθεί προς την κατοικημένη περιοχή.

Μετά από τουλάχιστον τέσσερις ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, στο σημείο ωστόσο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής αφού υπάρχουν μικρές εστίες.

Επέστρεψαν οι κάτοικοι

Στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου προχώρησε η πυροσβεστική, με τους κατοίκους να επιστρέφουν ασφαλείς στα σπίτια τους, όπως και τα παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση.