Στις Φοβόλες Κερατέας η χωροθετημένη θέση για δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) & όχι θέση για ταφή απορριμμάτων

aporrimmata
aporrimmata

Σχετικά με δημοσιεύματα του τύπου για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής περί παράτασης προθεσμίας στην κατασκευή του έργου «Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων» στην περιοχή του Οβριοκάστρου στην Κερατέα, η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι “η θέση της Περιφέρειας, σχετικά με το θέμα, είναι σαφής και κατηγορηματική και έχει ειπωθεί επανειλημμένως.”
Συγκεκριμένα, αναφέρεται: “η νέα χωροθετημένη θέση θα είναι αναμφισβήτητα στις Φοβόλες. Η θέση αυτή όμως θα αφορά στη δημιουργία Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) και όχι στη δημιουργία ΧΥΤΑ, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε στον τίτλο του σχετικού δελτίου τύπου της 29ης Ιουλίου 2013.

Για την ολοκλήρωση της νέας χωροθέτησης υπολείπεται η σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Δήμο. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται για το τυπικό κλείσιμο του παλαιού έργου δε θα πρέπει να παρερμηνεύονται και να διαστρεβλώνονται.”
Με αφορμή το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι για την Κερατέα, ισχύει η νέα χωροθέτηση που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Καταδικάζω την προσπάθεια ορισμένων να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος. Θα πράξουμε ό,τι προστάζει ο νόμος χωρίς διανθίσματα και τυμπανοκρουσίες, αλλά και χωρίς παρεκκλίσεις. Η Αττική θα αλλάξει πρόσωπο, θα αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να γίνει τροχοπέδη στην προσπάθεια αυτή.»