Δύο τα κρούσματα στην Παλλήνη από τον “ιό του Νείλου”

Δύο παραμένουν τα κρούσματα με λοίμωξη του ιού του Νείλου στην Παλλήνη -αφορούν ηλικιωμένους και η κατάστασή τους μέχρι στιγμής είναι υπό έλεγχο-από το σύνολο των 35 σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των δύο νοσηλευομένων δεν στοιχειοθετεί λόγο για ιδιαίτερη ανησυχία και οποιαδήποτε απόπειρα από ανεύθυνους και επικίνδυνους να ενσπείρουν πανικό πέφτει στο κενό, δεδομένου ότι η δημόσια υγεία είναι μια υπόθεση που απαιτεί σεβασμό και αντιμετωπίζεται ψύχραιμα και με υπεύθυνη γνώση.

Σε ότι αφορά τις υγειονομικές υπηρεσίες, παρακολουθούν επισταμένα την εξέλιξη του ιού του Δυτικού Νείλου, μετά και τον πρόσφατο θάνατο ηλικιωμένου, με επιβαρυμένο ιστορικό υγείας, ο οποίος νοσηλευόταν με λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων με λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου ανέρχεται σε 35, με τα περισσότερα να καταγράφονται στην Αττική και ακολουθούν οι περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, της Ημαθίας και της Θεσσαλονίκης.

Από τα 35 κρούσματα, τα 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα- μηνιγγίτιδα), ενώ τα υπόλοιπα 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία άτομα σε κλινικές και δύο σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών και η εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.