Σίμος Δανιηλίδης: τουλάχιστον 15.000 παιδιά εκτός βρεφονηπιακών σταθμών/ Ο αριθμός των ενστάσεων αντίστοιχος των εγκεκριμένων αιτήσεων!

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης κ. Σίμος Δανιηλίδης προειδοποίησε σήμερα ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, το πρόβλημα των βρεφονηπιακών σταθμών δεν έχει ακόμα επιλυθεί και πως τουλάχιστον 15.000 παιδιά μένουν εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε πως τα κονδύλια για το πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών θα αυξηθούν κατά 25 εκατομμύρια ευρώ και θα ανέλθουν στα 175 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα την ένταξη περισσότερων από 70.000 παιδιά στο πρόγραμμα.
Παρά ταύτα, όπως συμπλήρωσε ο κ. Σ. Δανιηλίδης, δεν έχει ακόμη δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του “Ν”, ο αριθμός των ενστάσεων που έχει υποβληθεί από γονείς που τα παιδιά τους εμφανίζονται στους προσωρινούς πίνακες εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών, είναι αντίστοιχος του αριθμού των ήδη εγκεκριμένων αιτήσεων! Η εξέλιξη αυτή προϋποθέτει επιμήκυνση του χρόνου αξιολόγησης των ενστάσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των δομών, σε σχετικά σύντομο διάστημα.