Αναδρομική έκθεση από Συλλόγους Γονέων και δύο πολιτιστικούς φορείς του Γέρακα με θέμα, “Γέρακας – Φωτογραφία – Βιβλίο”

Ταξίδι στι εποχές που έφυγαν και μπήκαν στο κάδρο των αναμνήσεων και των αφηγήσεων, “επιχειρεί” η θεματική έκθεση που συνδιοργανώνεται από έξη Συλλόγους Γονέων του Γέρακα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΠΗΓΗ» και τη συνδρομή του Αθλητικού Επιστημονικού & Πολιτιστικού Σωματείου «ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ.» υπό τον δηλωτικό τίτλο, «Tαξίδι στο χρόνο…! / Γέρακας – Φωτογραφία – Βιβλίο”

Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία μέσα από το πλούσιο τριθεματικό υλικό της έκθεσης, να ανταμώσει με το πληθωρικό, συλλεκτικού χαρακτήρα φωτογραφικό αρχείο της «ΠΗΓΗΣ» -αποτυπώνεται ένα μεγάλο τμήμα της εξέλιξης της πόλης, με πρόσωπα και γεγονότα που την χαρακτήρισαν– να δει φωτογραφικές μηχανές αντίκες, σκοτεινό θάλαμο επεξεργασίας της μαυρόασπρης εικόνας και να έρθει σε επαφή με την ιστορία του βιβλίου από την χειρόγραφη μορφή του έως και το ηλεκτρονικό βιβλίο, γνωστότερο ως e-book.

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία την οποία θα πρέπει οι συμπολίτες μας να τιμήσουν, ουσιαστικά να ενθαρρύνουν την συχνότερη ανάδειξη τέτοιων εκδηλώσεων, οι οποίες, εκτός των άλλων, μπορούν και να υποκινήσουν την αποσύνδεση του πολίτη από τον καναπέ του σπιτιού, αφού, είναι αλήθεια, το φαινόμενο της “τριβής” με το ύφασμα της πολυθρόνας πλέον, βρίσκεται σε φάση εκτός ορίων…!

Οι συλλογικοί φορείς των γονέων προέρχονται από τα δημοτικά σχολεία του Γέρακα, 2ο, 4ο, 5ο , 6ο και 7ο καθώς και από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα. (δοθείσης αφορμής: τα υπόλοιπα σχολεία της δημοτικής ενότητας Γέρακα γιατί απουσιάζουν; Προσκλήθηκαν και δεν ανταποκρίθηκαν;)

Αναφορικά με την ημέρα έναρξης της εκδήλωσης, είναι η Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα επί της οδού Ανάφης 32. -την ημέρα αυτή θα γίνουν και τα εγκάινια της έκθεσης-.

Η έκθεση θα διαρκέσει δύο ακόμη ημέρες, ΣαββατοΚύριακο 15 και 16 Μαρτίου με ώρες λειτουργίας 10.00 π.μ. ως και 10.00 μ.μ.
Να πάτε, αξίζει ο κόπος.