Με την ίδια ευκολία που αναγγέλθηκε, ανακαλείται η καταβολή των 5 ευρώ για επίσκεψη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

Η αρχική απόφαση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, για την επιβολή των 5 ευρώ κατά την επίσκεψη στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) και μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε, όχι μόνο από την αντιπολίτευση – ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – αλλά και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., «ανάγκασε» τον Υπουργό Υγείας να «ανακρούσει πρύμναν», αφήνοντας την εφαρμογή του μέτρου στο… μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και μετά την οξεία αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, για την επιβολή του μέτρου του 5ευρου, είπε:

«Δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν ισχύει προ το παρόν το μέτρο της επιβολής των 5 ευρώ κατά την επίσκεψη στο Π.Ε.Δ.Υ., αφού δεν υπάρχουν λογιστήρια ακόμη στο νεοσύστατο Οργανισμό.

Κάποια στιγμή στο μέλλον, και με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, θα δούμε τί θα γίνει».

Επίσης, ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε πως, το 5ευρω δεν επηρεάζει τη συνταγογράφηση, καθώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές, δωρεάν, είτε από τους 2.500 συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. γιατρούς, είτε από τους 2.500 οικογενειακούς.