Ερώτηση των Περιφ. Συμβούλων Β. Αλμπάνη & Σωτ. Μεθενίτη για τις επεκτάσεις του φυσικού αερίου

Με έγγραφη ερώτηση τους προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης (παράταξη Γιάννη Σγουρού) Βαγγέλης Αλμπάνης και Σωτήρης Μεθενίτης, ζητούν να πληροφορηθούν την εξέλιξη των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε Δήμους της Βορειοανατολικής Αττικής.

Ακολουθεί η έγγραφη παρέμβαση των δύο Περιφερειακών Συμβούλων της Ανατολικής Αττικής για τους οποίους, δοθείσης ευκαιρίας, αξίζει να αναφερθεί ότι ως εκπρόσωποι της παράταξης τους στην περιοχή μας, έχουν, κατ΄επανάληψη παρέμβουν στο Π.Σ. για ζητήματα μείζονος σημασίας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Σωτήρης Μεθενίτης και Βαγγέλης Αλμπάνης

«Κύριε Πρόεδρε,

Στις 28 Μαΐου 2020 ο κος Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τους δημάρχους Σπάτων-Αρτέμιδας και Ραφήνας-Πικερμίου και τον εκτελεστικό Πρόεδρο της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής σχετικά με τη διερεύνηση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στους εν λόγω δήμους.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο αυτό και σε τι ενέργειες έχει προβεί η Περιφέρεια Αττικής μέχρι τώρα προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, με αφορμή αυτό, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση στους δήμους της βορειοανατολικής Αττικής (Αχαρνών, Διόνυσος, Ωρωπός, Μαραθώνας), καθώς επίσης και για τους υπόλοιπους δήμους των Μεσογείων (Παλλήνης, Παιανίας, Κρωπίας, Μαρκοπούλου, Σαρωνικού), της Λαυρεωτικής και της Βάρης – Βούλας -Βουλιαγμένης.

Υπάρχουν σκέψεις και για αντίστοιχες επεκτάσεις του δικτύου στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της ΠΕ Ανατολικής Αττικής;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής με την “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”

Βαγγέλης Αλμπάνης – Σωτήρης Μεθενίτης