Επιτέλους: νομιμοποιήθηκε μετά πάροδο 44 ετών το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών

Με καθυστέρηση 44 ετών, το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών περνά σε φάση νομιμότητας μετά και την επικύρωση της σχετικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και της εν συνεχεία έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιανίας.  

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια επιτυχία της δημοτικής αρχής του Ισίδωρου Μάδη, δεδομένου ότι έδωσε οριστική λύση σε ένα μείζονος σημασίας ζήτημα με πλήθος παρενεργειών στα 44 χρόνια της εκκρεμότητας του.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της μελέτης βελτίωσής του Κοιμητηρίου με ήδη εξασφαλισμένους πόρους ύψους 265.000 ευρώ ενώ δρομολογούνται και οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτιρίων που βρίσκονται εντός του κοιμητηρίου.

Ισ. Μάδης: προς δημοπράτηση η μελέτη βελτίωσης του Κοιμητηρίου

«Μέσα σε περίπου ένα χρόνο καταφέραμε, με την επιμονή και του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Σαμωνά – Ξύκη, να υλοποιήσουμε όσα ήταν σε εκκρεμότητα την τελευταία δεκαετία. Αμεσα δρομολογούμε πλέον την δημοπράτηση της μελέτης για την βελτίωση του κοιμητηρίου έχοντας ήδη εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από ίδιους πόρους ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αδειοδότηση και του κοιμητηρίου της ΔΕ Παιανίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

Δήλωση του αντιδημάρχου Γιάννη Σαμωνά – Ξύκη

«Το κοιμητήριο των Γλυκών Νερών πλέον αποκτά υπόσταση και είναι μεγάλη η χαρά μου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας υπερπροσπάθειας σε συνεργασία αφενός με τον Δήμαρχο κ. Μάδη και αφετέρου με τις υπηρεσίες του δήμου μας επιτυγχάνοντας κάτι που μέχρι πριν δύο χρόνια φάνταζε ουτοπικό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς που αντιλήφθηκαν το επείγον του προβλήματος και επίσπευσαν τις διαδικασίες. Πλέον συνεχίζουμε με το Κοιμητήριο της Παιανίας» είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς – Ξύκης.