Επεκτάσεις φυσικού αερίου 50 χιλιομέτρων στην δημοτική ενότητα Γέρακα του Δήμου Παλλήνης

Αν και η χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου εξακολουθεί να κινείται σε ιστορικά επίπεδα, οι προεκτάσεις του δικτύου συνεχίζουν απρόσκοπτα με βάση τους προγραμματικούς στόχους των συμβάσεων που έχει συνάψει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής. (ΕΔΑΑ)   

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Παλλήνης: 2,6 χλμ. αγωγών πρόκειται να κατασκευαστούν τις επόμενες εβδομάδες στους εξής, δεκαεννέα (19) δρόμους του Γέρακα: Δερβενακίων, Πετρόμπεη, Σουλίου, Μαυρογένους, Αλαμάνας, Βελεστίνου, Σαχίνη, Καλαβρύτων, Μεσολογγίου, Ιπποκράτους, Κνωσσού, Στρ. Μακρυγιάννη, Γαργηττού, Σάμης, Δωδεκανήσου, Χίου, Τήνου, Ρόδου και Ρω.

Ήδη, έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο φυσικού αερίου του Δήμου Παλλήνης, σε μήκος περίπου 50 χλμ., και καλύπτεται πλήρως, το «παλαιό κέντρο» της Δ.Ε. Παλλήνης καθώς επίσης, το κέντρο και πολλές γειτονιές της Δ.Ε. Γέρακα.

Τα έργα ξεκίνησαν το 2018 και η ως τώρα πρόοδος των επεκτάσεων, καθιστούν τον Δήμο Παλλήνης ως έναν από τους Δήμους με την πιο ταχεία ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου. Οι επεκτάσεις θα συνεχιστούν αδιάκοπα, με στόχο την πλήρη κάλυψη του Δήμου Παλλήνης.