Παναγιώτης Μερτύρης: “να βάλουμε στο περιθώριο τους επαγγελματίες του πολιτικού κατεστημένου»

Μήνυμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παλλήνης, κ. Παναγιώτη Μερτύρη προς τους συμπολίτες του με αναφορά στην εργαστική πρωτομαγιά, στο νόημα που αναδεικνύει η εμβληματική αυτή ημέρα και με προτροπή “να αγωνισθούμε ώστε οι κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας να μη χαθούν άκριτα στον βωμό των μνημονίων.” Ο κ. Π. Μερτύρης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στο ρόλο που σήμερα διαδραματίζει η Αυτοδιοίκηση τονίζοντας με έμφαση, ότι “αποδεικνύεται μικρότερη των περιστάσεων περιοριζόμενη σε κοινωνικές πολιτικές που ουσιαστικά μονιμοποιούν στην συνείδηση μας το «δεδομένο της φτώχειας.”  

 

Αναφερόμενος, τέλος στη δημοτική αρχή του Δήμου Παλλήνης, την εγκαλεί για “παντελή έλλειψη οραματικού μοντέλου ανάπτυξης” και της καταλαγίζει “σπάταλη πολιτική η οποία, συνεχιζόμενη, κορυφώνεται όλο και περισσότερο…”

Ακολουθεί όλο το μήνυμα

“Από το μακρινό 1893 και την πρώτη εργατική διεκδικητική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση υπό τον Σταύρο Καλλέργη, μέχρι το σημερινό 2017 πολλά έχουν επιτευχθεί, μα και πολλά χάθηκαν ή κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στις διαμορφωμένες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης.
Δυστυχώς, η Αυτοδιοίκηση αποδεικνύεται μικρότερη των περιστάσεων περιοριζόμενη σε κοινωνικές πολιτικές που ουσιαστικά μονιμοποιούν στην συνείδηση μας το «δεδομένο της φτώχειας».

Βλέποντας τα βήματα και της δικής μας Δημοτικής διοίκησης, με την παντελή έλλειψη ενός οραματικού μοντέλου ανάπτυξης και με την συνεχιζόμενη σπάταλη πολιτική της, η ανησυχία μου κορυφώνεται.

Συμπολίτες

Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια ημέρα μνήμης των ιστορικών διεκδικήσεων της εργατικής τάξης και της προβολής των κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων της.

Από το μακρινό 1893 και την πρώτη εργατική διεκδικητική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση υπό τον Σταύρο Καλλέργη, μέχρι το σημερινό 2017 πολλά έχουν επιτευχθεί, μα και πολλά χάθηκαν ή κινδυνεύουν να χαθούν μέσα στις διαμορφωμένες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης.

Ως Πολίτες αυτής της χώρας οφείλουμε να αγωνισθούμε ώστε οι κοινωνικές κατακτήσεις του λαού μας να μη χαθούν άκριτα στον βωμό των μνημονίων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε πισωγυρίσματα στις εργασιακές σχέσεις, που θα μας σηματοδοτούν ως τριτοκοσμική χώρα.

Η βαθειά οικονομική ύφεση της ελληνικής οικονομίας από σωρεία λαθεμένων οικονομικών αποφάσεων της σημερινής Κυβέρνησης, έχει καταστήσει ως κυρίαρχο, το θέμα του δικαιώματος για εργασία.

Η νεολαία μας αναζητά ευκαιρίες στην προσφυγιά, ενώ τα ρεύματα των μεταναστών στην χώρα μας επηρεάζουν σε σοβαρό πια επίπεδο, τόσο την κουλτούρα όσο και την Εθνική ταυτότητα του λαού μας.

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

ως Αυτοδιοικητικός, πολίτης μα και γονιός, όπως πολλοί από εσάς , παρακολουθώ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις και αγωνιώ.

Δυστυχώς, η Αυτοδιοίκηση αποδεικνύεται μικρότερη των περιστάσεων περιοριζόμενη σε κοινωνικές πολιτικές που ουσιαστικά μονιμοποιούν στην συνείδηση μας το «δεδομένο της φτώχειας».

Βλέποντας τα βήματα και της δικής μας Δημοτικής διοίκησης, με την παντελή έλλειψη ενός οραματικού μοντέλου ανάπτυξης και με την συνεχιζόμενη σπάταλη πολιτική της, η ανησυχία μου κορυφώνεται.

Φίλοι μου θεωρώ πως οι Δήμοι πρέπει να μετεξελιχθούν από ενδιάμεσους φορομπηχτικούς μηχανισμούς, σε φορείς νέων μορφών ανάπτυξης με την συμμετοχή του δικού τους ανθρώπινου δυναμικού.

Προκειμένου όμως να περάσουμε σε συγκεκριμένες αναπτυξιακές δομές, για να ξεφύγουμε από το οικονομικό και κοινωνικό τέλμα, πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο τους ανθρώπους της αγοράς και της δράσης, τους διεκδικητικούς και τους αποτελεσματικούς.

Να βάλουμε στο περιθώριο τους «επαγγελματίες του πολιτικού κατεστημένου», που χαϊδεύουν αυτιά, εξασφαλίζοντας μόνο την δική τους σταδιοδρομία.

Συνδημότες,

ζώντας σε μια χώρα που «λούζεται» από τις φωτεινές αχτίνες του ζωοδότη ήλιου και συνεχιστές της παράδοσης μας, δεν μπορούμε παρά να γιορτάσουμε σήμερα, αυτό που από τους κλασσικούς μας χρόνους γιορτάζεται.

Την Αναγέννηση της φύσης και παράλληλα να ελπίζουμε στην Αναγέννηση της Πατρίδας μας.