Πρώτη δύναμη στην Ανατ. Αττική, η Ν.Δ. με το ΣΥΡΙΖΑ στη 2η θέση να διατηρεί το πολιτικό “κεφάλαιο” του

Πρώτη πολιτική δύναμη και στην Εκλογική Περιφέρεια της Α΄Ανατολικής Αττικής αναδείχθηκε η Ν.Δ. με ποσοστό 43,10%, εμφανώς μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στο σύνολο της επικράτειας (39,85%) και 4 έδρες.  

Στη 2η θέση και σε απόσταση 31.390 ψήφων ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 29,63% και με 3 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει σε σχέση με το 2015  απόκλιση περίπου 5 ποσοστιαίων μονάδων ενώ καταλαμβάνει και πάλι 3 έδρες, αποδεικνύοντας ότι και στην Ανατολική Αττική εδραιώνει τις πολιτικές “ρίζες” του, εκτίμηση που επιβεβαιώνεται από  τις υψηλές εκλογικές επιδόσεις του σε αρκετούς Δήμους της εκλογικής περιφέρειας.

Το Κίνημα Αλλαγής, ακολουθεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 5,04% (έναντι 4,03% το 2015) και για πρώτη φορά στην ιστορική 45χρονη διαδρομή του (ως ΠΑΣΟΚ που είναι και η “μήτρα” του Κινήματος) δεν καταλαμβάνει έδρα! Το γεγονός, επιδέχεται πολλών ερμηνειών και παράλληλα υποδεικνύει την ανάγκη επανεξέτασης όλων των δεδομένων που “υποβιβάζουν” το ιστορικό αυτό κόμμα σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Σε επόμενες αναρτήσεις, μπορείτε να δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα ανά Δήμο καθώς και την τελική κατάταξη των εκλεγόμενων και μη, υποψήφιων βουλευτών όλων των πολιτικών κομμάτων στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Ανατολικής Αττικής.