Δήμος Παιανίας: τα εκλογικά αποτελέσματα

Επανάκαμψη 2.123 ψηφόρων (+13,96%) στη Ν.Δ. καταγράφηκε στο Δήμο Παιανίας, παλαιό “κάστρο” του κόμματος από εκείνα που σταθερά έδιναν αποτελέσματα πάνω του 45%.

Στο περιθώριο αυτής της εκτίμησης, ας ληφθεί υπόψη ότι η “Χρυσή Αυγή” παρ΄όλη την εκλογική καθίζηση της σε όλη τη χώρα, στο Δήμο Παιανίας κατέγραψε ποσοστό 3,42% με ό,τι υποδηλώνει αυτή η επισήμανση σε σχέση με την προκύπτουσα σημασία από τον προσδιορισμό, “κάστρο”!

Στον κύκλο της ίδιας σημειολογίας συνυπολογίζεται και το ποσοστό του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, “Ελληνική Λύση”. Έπιασε 3,85% (499 ψήφοι) και αναμφίβολα πρόκειται για έναν ακόμη διεμβολισμό της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο.

Διεμβολισμό όμως υπέστη και ο ΣΥΡΙΖΑ από το εξ αριστερών (;) του, νεότευκτο “ΜεΡΑ25”. Το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη κατέγραψε ποσοστό 4,48% και “δια της εις άτοπον απαγωγής” οι 216 ψήφοι που χάθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ –σε σχέση με το 2015- μάλλον ενσωματώθηκαν στους 580 ψήφους της “ΜεΡΑ25”.

Σε γενικές γραμμές ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την πολιτική δύναμη του (29,35% έναντι 34,08 το 2015) και αναπόφευκτα εδραιώνεται και σε τοπικό επίπεδο σε δεύτερη πολιτική δύναμη.

Μικρή άνοδο σημείωσαν, το “Κίνημα Αλλαγής” (+183 ψήφοι) και το Κ.Κ.Ε. (+139 ψήφοι) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντίστοιχες ήταν και οι προσδοκίες των συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων σε κεντρικό επίπεδο.

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Παιανίας