Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος: επανεκλογή του Προέδρου του Δ.Σ.& ανανέωση θητείας & των πέντε Αντιδημάρχων

Χωρίς αλλαγές στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδος αλλά και στις συνθέσεις των πέντε Αντιδημαρχιών και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, θα πορευθεί ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος στο επόμενο 18μηνο που απομένει ως και τη λήξη της δεύτερης δημοτικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, επανεξελέγη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Δ. Γκίκας και μάλιστα με την διευρυμένη πλειοψηφία 24 υπέρ έναντι 4 λευκών ψηφοδελτίων.

Πρόκειται, αναμφίβολα για παραδοχή καλής θητείας εκ μέρους του κ. Κ. Γκίκα και αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την υποχρέωσή του να ανταποκριθεί με τον ίδιο βαθμό ευθύνης στα καθήκοντά του.

Στη θέση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. επανεξελέγη η κα Αιμιλία Ντουρντουρέκα ενώ στη θέση του Γραμματέα του Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Σταύρος Κατραμάδος.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Χρήστος Α. Μάρκου ανακοίνωσε στο σώμα των αιρετών την απόφασή του, να επανατοποθετήσει στις θέσεις των Αντιδημάρχων, τους διατελέσαντες την προηγούμενη διετία, Γεώργιο Γκινοσάτη, Αθανάσιο Μαργέτη, Χρήστο Μάρκου, Πέτρο Πουλάκη και Χρήστο Σερέτη.

Οι εκλεγέντες στις δύο Επιτροπές του Δήμου

Μετά την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, διεξήχθη ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και σύμφωνα με το αποτέλεσμα από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν ως Τακτικά Μέλη, οι Σερέτης Χρήστος, Κουλοχέρης Γεώργιος, Γεωργάκης Αντώνιος και Ζήση Μαρία με αναπληρωματικούς του Μαργέτη Αθανάσιο, Σωτηρόπουλο Αλκιβιάδη και Μαργέτη Αφροδίτη.

Εκ μέρους της μειοψηφίας ως τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι Τούντας Αντώνιος και Κασίμης Γεώργιος με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Στάμου Δημήτριο και Μποτζιόλη Δημήτριο.

Ακολούθησε η διαδικασία συγκρότησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ψηφοφοριών, εκλέχθηκαν: εκ μέρους της πλειοψηφίας ως Τακτικά Μέλη οι: Μαργέτη Αφροδίτη, Σερέτης Χρήστος, Λιανός Κων/νος και Σωτηρόπουλος Αλκιβιάδης, με αναπληρωματικούς τους: Ζήση Μαρία, Μάρκου Παναγιώτα και Κουλοχέρη Γεώργιο

Εκ μέρους της μειοψηφίας ως τακτικά μέλη της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. εξελέγησαν, οι κ. Τσαντήλας Χρήστος και η κα Ραφτοπούλου Άννα με αναπληρωματικούς τους κ.κ. Μποτζιόλη Δημήτριο και Τούντα Αντώνιο.

Δήμαρχος: “μήνυμα ενότητας και προοπτικής το αποτέλεσμα των δημαιρεσιών”

Χρήστος Αντ. Μάρκου, Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Χρήστος Α. Μάρκου στο αποτέλεσμα των Δημαιρεσιών, το χαρακτήρισε ως μήνυμα «ενότητας, σταθερότητας, συνέχειας και προοπτικής με καθολική αναγνώριση του έργου της Δημοτικής Αρχής Σπάτων – Αρτέμιδος»

Είπε ο Δήμαρχος στην ομιλία του προς το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και προς τους παρευρισκόμενους Δημότες:

«Θα ήθελα να ευχηθώ σ’ όλους, το 2013 να είναι έτος ευτυχισμένο και δημιουργικό.

Προσωπικά στον κάθε ένα ξεχωριστά εύχομαι ολόψυχα υγεία, χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία.

Εύχομαι για τον Δήμο μας, το 2013 να είναι η χρονιά, που θα αποδώσει τους καρπούς των δίχρονων προσπαθειών, που κατεβλήθησαν από αιρετούς και εργαζόμενους για την οικονομική ανόρθωση του Δήμου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Δεν είναι σήμερα η ώρα του απολογισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής. Αυτό θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ψήφισης του προϋπολογισμού του 2013. Παρ’ όλα αυτά θα ήθελα με την ευκαιρία της σημερινής πανηγυρικής συνεδρίας να κάνω κάποιες ιδιαίτερες επισημάνσεις.

Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων στην Διοίκηση του Δήμου, δώσαμε δείγματα γραφής.

Αποδείξαμε την ειλικρίνεια των προθέσεών μας, την επιδίωξη της συναίνεσης για το καλό της πόλης σε καθημερινή βάση, στις μεγάλες και μικρές αποφάσεις.

Σε αυτό το κλίμα, με την ειλικρίνεια και το αίσθημα ευθύνης που απαιτούν οι καιροί και η κοινωνία μας, σας καλώ να συνεχίσουμε.

Με την συνεισφορά, την συμμετοχή και φυσικά και την αυστηρή αλλά ουσιαστική κριτική σας, όπου και όποτε αυτή απαιτείται.

Η έξοδος από τα αδιέξοδα, δεν είναι υπόθεση μόνο αυτών που διοικούν. Μας αφορά όλους, και απαιτεί την ενεργοποίηση και την συμμετοχή όλων. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση, εργαζόμενοι στον Δήμο, ο κάθε δημότης ξεχωριστά, και όλοι μαζί, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό τον Σκοπό.

Η εποικοδομητική κριτική και η κατάθεση τεκμηριωμένων προτάσεων, αναβαθμίζει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την απόδοση έργου του Δήμου, και συνεπακόλουθα τα οφέλη για την πόλη και τους Δημότες συνολικά.

Θεωρώ πως η υφιστάμενη Δημοτική Αρχή και το σύνολο των αιρετών ανεξαιρέτως, ανάλαβαν την υποχρέωση να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συγκυρίες. Πιστεύω πως κανένας Δήμαρχος, κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν αντιμετώπισε τον κυκεώνα των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε εμείς σ’ αυτή την συγκυρία και αντιμετωπίζουμε.

Προβλήματα οικονομικής ασφυξίας.

Προβλήματα χρέους, οφειλών και κατασχέσεων.

Με ουσιαστικά ανύπαρκτη κρατική χρηματοδότηση.

Με αδυσώπητη τη γραφειοκρατία στην διαδικασία της συνένωσης «του Καλλικράτη».

Σε κλίμα εργασιακής αναταραχής εξ’ αιτίας των περιοριστικών μέτρων της τρόικας.

Δουλέψαμε υπεύθυνα και συνετά με διαφάνεια και εμμονή και καταφέραμε :

  • Να αποφύγουμε οριστικά και αμετάκλητα την οικονομική κατάρρευση
  • Να ανασυγκροτήσουμε οικονομικά τον Δήμο
  • Να κάνουμε πιο αποτελεσματική την λειτουργία του
  • Να περιορίσουμε ασφυκτικά τις δαπάνες
  • Να δημιουργήσουμε υποδομές μιας υγιούς και ισόρροπης αναπτυξιακής προοπτικής
  • και τα καταφέραμε χωρίς να αρνηθούμε, ότι υπήρξαν και λάθη και παραλείψεις και αστοχίες σ’ αυτήν την προσπάθειά μας.

Και ήδη είναι ορατά τα σημάδια της κοπιώδους προσπάθειας που καταβάλλαμε και συνεχίζουμε.

Για την δουλειά αυτή αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους ανεξαιρέτως τους αιρετούς.

Ευχαριστώ όλους σας για την προσπάθεια που καταβάλατε. Σας ζητώ να συνεχίσετε με περισσότερη δύναμη με στόχο την ολοκλήρωση του έργου που οφείλουμε στον τόπο και στην κοινωνία.

Αυτές οι σκέψεις με οδηγούν στην ολική επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο των αντιδημάρχων της διετίας 2011 – 2012.

Και κατά συνέπεια οι ίδιοι αντιδήμαρχοι θα συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο στους ίδιους ή σε διαφορετικούς τομείς την διετία που έρχεται.

Οι ίδιες σκέψεις με οδηγούν στην πρόταση επανεκλογής του κ. Κων/νου Γκίκα στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ίδιες σκέψεις με κάνουν να προτείνω και πάλι τους ίδιους αιρετούς της πλειοψηφίας στην σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη στην προσπάθεια που κάνουμε.

Είμαι βέβαιος πως το 2013 θα είναι η χρονιά της Δημιουργίας και της Ανόρθωσης”