Επανάληψη της περιορισμένης χιονόπτωσης με τσουχτερό κρύο από αργά βράδυ & ως το ξημέρωμα της Τετάρτης

Χωρίς προβλήματα στους κεντρικούς και τοπικούς δρόμους του Δήμου Παλλήνης η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων από το σχετικά περιορισμένο «κύμα» κακοκαιρίας που εκδηλώθηκε αργά χθες βράδυ και συνεχίστηκε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα. Ελαφριά η στρώση χιονιού στα κεντρικά σημεία, λίγο περισσότερη στις υψηλότερες περιοχές, όπως, Δέση, Ανθούσα, Λόφος Παλλήνης, Μάριζα, Πανόραμα, Ντράφι, χωρίς όμως να σημειωθούν ή να αναφερθούν επί μέρους προβλήματα.

Τα Σχολεία λειτουργούν κανονικά και οι ενδείξεις που προκύπτουν από τις μετεωρολογικές προβλέψεις είναι ότι θα σημειωθεί και νέα ελαφριά χιονόπτωση τις μεταμεσονύκτιες ώρες με κύριο χαρακτηριστικό το τσουχτερό κρύο.

Κι ένα ενδιαφέρον στοιχείο από έρευνα του «Ν» με τη συνέργεια 9 πρατηριούχων διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Το ποσοστό πτώσης στην πώληση του πετρελαίου θέρμανσης τον Δεκέμβριο του 2012 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, αγγίζει περίπου το 82%! Υπό την προϋπόθεση ότι αυτή είναι η πραγματική αποτύπωση, οι επιλογές που απομένουν για την θέρμανση μιας κατοικίας διέρχονται ή μέσω της ΔΕΗ ή μέσω των καμινάδων… Για την πρώτη επιλογή ο λογαριασμός που οσονούπω θα επιδοθεί σε κάθε οικογένεια θα δείξει αν τα κλιματιστικά ή τα αερόθερμα ήταν ό,τι καλύτερο και σε ότι αφορά τις ξυλόσομπες και τα τζάκια, υπενθυμίζουμε ότι ο τόνος στα καυσόξυλα έφτασε στην τιμή των 140 € το κυβικό.

Και μία ενδιαφέρουσα πληροφορία…. Στα μεγαλο-καταστήματα της περιοχής μας παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στις ηλεκτρικές κουβέρτες! Πρόκειται για μία ειδικής σύνθεσης υφασμάτινη στρώση στο ενδιάμεσο της οποίας διαπλέκεται καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής βέβαια τάσης, τοποθετείται επί του στρώματος και παράγει ρυθμιζόμενη θερμότητα. Η αυξημένη ζήτηση αυτού του τύπου θέρμανσης ενισχύει ακόμη περισσότερο την εδραιωμένη εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση που διανύουμε δεν είναι όμοια με οποιαδήποτε προηγούμενη… Είναι μοναδική!