Δρομολογείται η κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην Αρτέμιδα. Η λειτουργία του θα ανακουφίσει δεκάδες οικογένειες

Η ανάδειξη κοινωνικών δομών σε εποχή που η οικονομική κρίση διαβρώνει με δραματικό τρόπο τις αντοχές της οικογένειας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που αγωνίζονται να διατηρήσουν το στοιχειώδες δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης, συνιστά ανάδειξη ελπίδας ότι στην περιοχή μας «περισσεύει χώρος» για να συντηρηθεί το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συναντίληψης.

Η δρομολογούμενη κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού στην δημοτική ενότητα Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, εμπεριέχει αυτό το στοιχείο, δεδομένου ότι στην εν λόγω περιοχή όπου η αύξηση του πληθυσμού είναι ιδιαίτερα μεγάλη, το κενό που συνιστά η απουσία μιας τέτοιας δομής είναι έντονο και ως σήμερα με πολλαπλές παρενέργειες.

Το έργο αποτελεί καρπό επίμονης προσπάθειας της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα της αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Χρυσάνθης Κισκήρα από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα ΕΣΠΑ κ. Λ. Αθανασιάδη και την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και υλοποιείται μέσω του ΠΕΠ Αττικής σε οικόπεδο εμβαδού 1588,70 τ.μ επί της οδού Α. Παπανδρέου (πρώην Ζαχού) , στο Ο.Τ495 στην Αρτέμιδα του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος με συνολικό προϋπολογισμό της συγχρηματοδοτούμενης πράξης 590.000 ευρώ

Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο. Στο ισόγειο 217,5 τ.μ τοποθετούνται οι χώροι των νηπίων δηλαδή η αίθουσα απασχόλησης, η αίθουσα ύπνου, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στο υπόγειο του κτιρίου (217,5) τ.μ τοποθετούνται βοηθητικοί χώροι, ο χώρος του προσωπικού, το πλυντήριο – σιδερωτήριο το λεβητοστάσιο και οι αποθήκες.

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, η έναρξη λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Αρτέμιδος θα ανακουφίσει ένα μεγάλο αριθμό οικογενειών που λόγω υπερκάλυψης των προβλεπομένων θέσεων στους υπάρχοντες Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, σήμερα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα.