Πάνω από 500 φάρμακα προσφέρθηκαν από Δημότες του Δήμου Παλλήνης στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Θετική ανταπόκριση είχε η πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη Μ.Κ.Ο. της Κοινωνικής Αποστολής προς τους Δημότες του Δήμου Παλλήνης, να προφέρουν φαρμακευτικά σκευάσματα υπέρ των ανασφάλιστων πολιτών του λεκανοπεδίου Αττικής.

Περισσότεροι από 150 πολίτες του Δήμου Παλλήνης προσήλθαν στην πλατεία Μακεδονίας του Γέρακα και παρέδωσαν, συνολικά, περίπου 500 φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία θα παραδοθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που αποτελεί σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση των ωφέλιμων φαρμάκων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης εξελίσσεται τους θερινούς μήνες στα πλαίσια της δράσης «”Όλοι μαζί Μπορούμε και στην Υγεία” που διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και με την υποστήριξη των Δήμων Αττικής.

Στην Πλατεία Μακεδονίας του Γέρακα, το κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος και η Αντιδήμαρχος επί θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ειρήνη Κουνενάκη (διακρίνονται και οι τρεις στην φωτογραφία) οι οποίοι και εξήραν το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης των πολιτών του Δήμου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συμμετέχει σε σταθερή βάση ως εθελοντής και ο συμπολίτης μας, γιατρός-ορθοπαιδικός, κ. Δημήτριος Μπάμπαλης, πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Αγίου Νικολάου Κάντζας. (μπάσκετ)

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των φαρμάκων που συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Γέρακα και σε σχέση με δύο ακόμη Δήμους στους οποίους, τις ίδιες ώρες, εξελισσότανε η ίδια πρωτοβουλία, χαρακτηρίστηκε από τα στελέχη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής ως ιδιαίτερα μεγάλος.

Αναφερόμενος ο κ. Γ. Πατούλης στο αποτέλεσμα της συγκέντρωσης φαρμάκων στο Γέρακα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο του Δήμου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσο, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «αν και διαθέτετε στο Δήμο σας Κοινωνικό Φαρμακείο το οποίο εύλογα χρειάζεται την υποστήριξη των συνδημοτών σας, εν τούτοις υποστηρίξατε με θέρμη την πρωτοβουλία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.»

Λίγα λόγια για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Το Ιατρείο λειτουργεί από Δευτέρα ως και Παρασκευή, ώρες 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Σεβαστουπόλεως 113, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες.

Λειτουργεί με 223 εθελοντές γιατρούς 28 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη και αποτελεί το πρώτο Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες. Περισσότεροι από 3.000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους έξι μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα.