Υπό έλεγχο οι επιχειρήσεις παρασκευασμάτων κρέατος στην περιοχή μας

Σε εξέλιξη ο έλεγχος μικρών επιχειρήσεων που έχουν έδρα στην περιοχή των Μεσογείων (Σπάτα-Παιανία- Αρτέμιδα), δραστηριοποιούνται στον τομέα παρασκευασμάτων κρέατος και έχουν ψυκτικές αποθήκες. Οι εκπρόσωποι του ΕΦΕΤ έχουν ήδη λάβει δείγματα παρασκευασμάτων για τον εργαστηριακό έλεγχο τους και σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την ολοκλήρωσή τους.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους DNA αλόγου σε τρόφιμα –αποτελεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- εκτιμάται ότι περίπου 100 θα γίνουν στη χώρα μας και κάποιοι από αυτούς στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για την ποιότητα του χοιρινού κρέατος που διατίθεται από ορισμένα ψητοπωλεία της περιοχής μας που προσφέρουν μικρογεύματα του τύπου «γύρο σε πίτα». Υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες –σε μία περίπτωση ζητήθηκε υγειονομικός έλεγχος και τα αποτελέσματα του ενσωματώθηκαν σε μηνυτήρια αναφορά- και συνιστάται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και σχολαστικοί ως προς την ποιότητα των μικρογευμάτων αυτού του τύπου, κυρίως όμως παρατηρητικοί ως προς το επίπεδο συνθηκών υγιεινής του καταστήματος που επιλέγουν.