Παν.Μερτύρης προς Σπ. Κωνσταντά: “εκφράζετε το παρελθόν του Δήμου Παλλήνης. Εμείς, το μέλλον…”

Ευθεία, σκληρή κριτική επιφύλαξε στον πρ. Δήμαρχο Παλλήνης κ. Σπ. Κωνσταντά, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος Ισχυρός-Πόλη με όραμα» κ. Παναγιώτης Μερτύρης στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων για την απόφαση διαγραφής του ανθρώπου που οδήγησε τον συνδυασμό στις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου 2010.

Ο κ. Σπ. Κωνσταντάς αρχικά άκουσε με αμηχανία το περιεχόμενο της σχετικής απόφασης και στην συνέχεια, με εμφανή την προσπάθεια να ελέγξει τον εκνευρισμό του, ζήτησε το λόγο και για ένα περίπου δεκαπεντάλεπτο, επιδόθηκε σε προσπάθεια αξιολόγησης των λόγων για τους οποίους ετέθη εκτός παράταξης, «αναλώθηκε» σε περιπτωσιολογίες που αποδόμησαν το όποιο πολιτικό σκεπτικό είχε κατά νου και κατά την προσφιλή –διαχρονική- επιλογή του, αμφισβήτησε την επιχειρηματολογία της διαγραφής του με «τεχνοτροπία» διάχυσης υπονοουμένων…..

Ο κ. Π. Μερτύρης δεν άφησε την ευκαιρία να «πέσει κάτω» και προς γενική έκπληξη –δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που διαχειρίζεται δημόσια μια σοβαρή κρίση που εξελίχθηκε εντός της παράταξης που ηγείται- τον αντιμετώπισε ψύχραιμα μεν, μετωπικά δε αλλά με δομημένη σκέψη, καταλυτικό λόγο και κυρίως με αυτοπεποίθηση, δεδομένου ότι δεν απέφυγε να αναπαράγει υπαινικτικές σε βάρος του φράσεις που αποδόθηκαν από τον κ. Σπ. Κωνσταντά.

Είπε, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μερτύρης, απευθυνόμενος προς τον κ. Σπ. Κωνσταντά:

 • «Εσείς εκφράζετε το παρελθόν της Παλλήνης, εμείς εκφράζουμε το μέλλον του Δήμου Παλλήνης.»
 • «Είσθε επαγγελματίας πολιτικός….»
 • «Ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός από αυτά που άκουσα εδώ μέσα, με συγχωρείτε που θα το πω, είναι πολιτική κατάντια…!»
 • «Σε ότι αφορά σ’ αυτά που είπατε, ψεύδεστε στα περισσότερα….»
 • «Απ΄ ότι κατάλαβα κ. Κωνσταντά παίζετε και το ρόλο του παπά. Δεν χρειάζεται να μας συγχωρήσετε, δεν κάναμε τίποτε που να χρειάζεται συγχώρηση.»
 • «Επειδή είπατε άλλο ένα ψέμα, σε τέτοιου είδους λάσπες, δυστυχώς, σας βγάζω το καπέλο….»
 • «Όταν ο κ. Δ. Βελιώτης αναφερότανε σε «λαμόγια» και σε «κακή διαχείριση» δεν αναφερότανε σε μένα κ. Κωνσταντά, εγώ δεν ήμουνα στο Δήμο, σε σας αναφερότανε και για να στηρίξουμε κ. Κωνσταντά, εσάς και την παράταξη, ψηφίσαμε τη διαγραφή του.»
 • «Σας θυμίζω ότι σας έχουμε καλέσει σε όλες τις συνεδριάσεις των προσυμβουλίων της παράταξης. Δεν έρχεστε σε κανένα, κι ένα βράδυ εμφανίζεστε και λέτε ότι παραιτείστε για προσωπικούς σας λόγους»
 • «Το μόνο που εξυπηρετείτε εσείς κ. Κωνσταντά είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες και τίποτε παραπάνω.»

Λίγο νωρίτερα, ο επί δωδεκαετία Δήμαρχος Παλλήνης και άνω της εικοσαετίας «πρωταγωνιστής» στα αυτοδιοικητικά της περιοχής, με την παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, επιδόθηκε στις εξής κρίσεις και επισημάνσεις:

 • «Με πλησίασαν συνάδελφοι οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο είχαν υπογράψει για να μου πούνε κάτι….., είπα, παιδιά δεν χρειάζονται διαψεύσεις, ούτε τίποτε άλλο, ούτε χρειάζονται από μένα … συγχώρηση, ούτε έχω πρόθεση να συγχωρήσω κανένα, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του κι ας τους συγχωρήσει ο Θεός…..»
 • «Έζησα το πρωτόγνωρο κάποιοι να διαγράφουν τον ιδρυτή της παράταξης.»
 • «Αντέδρασαν κάποιοι γιατί ήθελαν τις καρέκλες τους…»
 • «Η αρχή όλων ήταν η διαγραφή του Δ. Βελιώτη»
 • «Έχω πολύ διαφορετική πολιτική από αυτήν του συνδυασμού που απέμεινε»
 • «Δεν μπορούσε να σταθεί αυτός ο συνδυασμός»
 • «Εκείνο που θέλω να τονίσω και να καταγραφεί στα πρακτικά, είναι ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν διαφοροποιήσεις στον συνδυασμό.»
 • Και τέλος, απαντώντας με έκδηλη ειρωνεία στην φράση του κ. Π. Μερτύρη ότι «η παράταξη αποτελεί το μέλλον του Δήμου Παλλήνης», είπε:
 • «Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι μια και το μέλλον της Παλλήνης είναι σ’ αυτή την παράταξηδείχνει τον κ. Μερτύρη- να ευχηθώ καλό μέλλον και καλή πορεία μέσα απ’ την καρδιά μου….»

Προκειμένου ο αναγνώστης να σχηματίσει προσωπική αντίληψη για το περιεχόμενο της όλης αντιπαράθεσης και εκ του ασφαλούς να οδηγηθεί σε ασφαλέστερα συμπεράσματα, ο «Ν» παραθέτει αυτούσιες τις αναφορές των κ.κ. Σπ. Κωνσταντά και Παν. Μερτύρη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την επισήμανση ότι σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, διατηρούν την σύνταξη τους, κοντολογίς, αποδίδονται όπως ακριβώς καταγράφηκαν.

Σπ. Κωνσταντάς: «Έχω πολύ διαφορετική πολιτική από αυτήν του συνδυασμού που απέμεινε»

Έζησα και ζω στην τοπική αυτοδιοίκηση 20 χρόνια, μία τετραετία ως απλός δημοτικός σύμβουλος και τέσσερις τετραετίες ως υποψήφιος Δήμαρχος, από τις οποίες κέρδισα τις τρεις και τώρα μία πέμπτη φορά με τον «Καλλικράτη.» Είκοσι δύο χρόνια λοιπόν στην αυτοδιοίκηση, έχω παραστεί σε συνέδρια, παρακολουθώ ολόκληρη την ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης και έζησα το πρωτόγνωρο κάποιοι να διαγράφουν ον ιδρυτή της παράταξης. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, δεν υπάρχει στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αυτοδιοικητικής ιστορίας της χώρας. Το ζούμε κι αυτό. Και μάλιστα με μία απόφαση που έχει προϋπογραφεί στις 11 Μαρτίου 2012. Σχεδόν εδώ και δέκα μήνες, έχει προαποφασιστεί από κάποιους ότι θα πρέπει να με διαγράψουν από τον συνδυασμό που έχω ιδρύσει. Εκείνο που θέλω να τονίσω και να καταγραφεί στα πρακτικά, είναι ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχαν διαφοροποιήσεις στον συνδυασμό.

Δεν μπορούσε να σταθεί αυτός ο συνδυασμός. Η πρώτη διαφοροποίηση έγινε αμέσως μετά τις εκλογές όταν και ζήτησα όλοι οι νέοι άνθρωποι μέχρι 35 ετών να οργανώσουν ένα πυρήνα για να υπάρξει μια ανανέωση στην τοπική κοινωνία, ώστε να βγουν μπροστά για τα τοπικά προβλήματα. Αντέδρασαν κάποιοι γιατί ήθελαν τις καρέκλες τους… Έλεγαν ότι δεν έχουν καμία δουλειά αυτοί γιατί δεν είχαν εκλεγεί.

Το 2ο σοβαρό κρούσμα, ήταν όταν είχαμε τις δημαιρεσίες με την πρότασή μου να παραχωρηθεί μια θέση στις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Από τις τρεις θέσεις τη μία να πάρει η ελάσσων αντιπολίτευση. Έτσι κι αλλιώς η μείζον αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία και δεν μπορούσε να «γυρίσει ανάποδα» καμία απόφαση. Ευθέως θα το πω, η απόφαση ήταν: εμείς αριστερούς δεν ψηφίζουμε….

Η τρίτη διαφωνία μας ήταν όταν αποφασίσαμε να στηρίξουμε κάποιον για Συνήγορο του Δημότη. Η απόφαση τους και πάλι –γιατί εδώ είναι όλα τα μέλη του συνδυασμού-ήταν, ότι ξέρετε…, πάμε στην 1η ψηφοφορία να στηρίξουμε κάποιον απ΄όλους, είτε τον Γιώργο Βογιατζή, τον οποίο κάποιοι δεν ήθελαν, είτε τον Θόδωρο Κοτσώνη που επιβλήθηκε μετά, αλλά ύστερα ο καθένας θα πάει να ψηφίσει τον κ. Θ. Ναστούλη με τον οποίο δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα, μόνο πολιτικές διαφορές.

Ειπώθηκε όμως, ευθέως, (εννοεί μέλη του συνδυασμού) ότι «εγώ έχω πιεί ένα ποτήρι κρασί με τον κ. Ναστούλη και θα τον ψηφίσω», άλλος έλεγε ότι «ο κ. Ναστούλης με βοήθησε να πουλήσω δύο διαμερίσματα άρα έχω υποχρέωση να τον ψηφίσω» κι έτσι, με αυτόν τον τρόπο «διαλύθηκε» ο συνδυασμός.

Για να φτάσουμε στο τέταρτο θέμα για το οποίο πίστεψα κι εγώ ότι επειδή ήταν η αρχή θα «μαζέψουνε» κάπως τα πράγματα. Η αρχή ήταν η διαγραφή του Δ. Βελιώτη. Την υπέγραψα κι εγώ αν θέλετε με μία ελπίδα ότι τα πράγματα θα ηρεμούσαν και ότι ο συνδυασμός θα έκανε τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει, δηλαδή της δουλειά της αντιπολίτευσης. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που έχω κάνει και επικεφαλής της αντιπολίτευσης μια τετραετία και τώρα θα ήταν η δεύτερη μέσα στην διαδρομή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θεωρώντας όμως ότι δεν λύθηκε το πρόβλημα παραιτήθηκα χωρίς δικαιολογία από επικεφαλής του συνδυασμού, διαχωρίζοντας κατά κάποιο τρόπο τη θέση μου για όσα θα γινόντουσαν από ‘ κει και μετά.

Ανέλαβε ο κ. Κουτσικούρης, ο οποίος πιθανώς για τους ίδιους λόγους –δεν θα ερμηνεύσω εγώ τον κ. Κουτσικούρη, εδώ, είναι,- παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του συνδυασμού για προσωπικούς λόγους και ανέλαβε ο κ. Μερτύρης..

Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι πράγματι διαχωρίζω τη θέση μου από πάρα πολλά πράγματα. Έχω πολύ διαφορετική πολιτική από αυτήν του συνδυασμού που απέμεινε. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αγωνιστώ για να κάνω καλό Δήμαρχο τον κ. Ζούτσο. Εγώ θέλω να αποδείξω ότι ο κ. Ζούτσος δεν είναι επαρκής ή αν θέλετε για να μην φτάσουμε σε χαρακτηρισμούς, τα λάθη που κάνει είναι τόσο μεγάλα που πραγματικά θα πρέπει να αναδειχθούν στην τοπική κοινωνία κι αυτή να κρίνει.

Αυτή είναι η δικιά μου θέση, αν θέλετε, στο χώρο της αντιπολίτευσης. Διαφωνήσαμε βεβαίως ως προς την ψήφιση του προϋπολογισμού. Διαφωνήσαμε ακόμα για το θέμα του Βόσσου που ήρθε προς συζήτηση εν απουσία μου. Εν απουσία μου ήρθε και το θέμα του κολυμβητηρίου Παλλήνης. Επειδή διάβασα τα πρακτικά, ειπώθηκαν διάφορα πράγματα, ότι είναι χωρίς άδεια, ότι δεν έχει προδιαγραφές, κ.ά. Το κολυμβητήριο έχει προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μόνο που έχει πισίνα 25 μέτρων. Μπορεί να γίνουν οποιοιδήποτε αγώνες εκτός από Ολυμπιακοί αφού έχει 6 διαδρομές. Και υπάρχει και οικοδομική άδεια. Είναι στη διάθεση σας. Δεν είχε τίποτε το αυθαίρετο. Είναι ένα πλήρες σύγχρονο κολυμβητήριο. Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε χωρίς να είμαι παρών.

Κι αν θέλετε, τις θέσεις που πήραμε σε ότι αφορά τη REDS, ενώ από την πλευρά της συμπολίτευσης ακούστηκαν θετικές φωνές, ότι δηλαδή στο χώρο αυτό (Σημείωση «Ν»: αναφέρεται στο «Τρίγωνο Καμπά» και στην έκταση που απαλλοτριώθηκε αντί τιμήματος 4.300.000 €) αν κέρδισε κάποιος, οτιδήποτε κέρδισε, ήταν η πόλη της Παλλήνης, από τούτη την πλευρά (δείχνει τα μέλη της παράταξης) δεν ακούστηκε τίποτε. Έχω το δημοσίευμα στα χέρια μου…..

Για να τελειώσουμε με δύο διαφοροποιήσεις:

Ο χώρος της παρέλασης… Έχουμε διαφορετική άποψη και συνεχίζω να την έχω, ότι δηλαδή θα πρέπει να «ζωντανεύουν» εκείνη τη ημέρα οι πόλεις, τα κέντρα των πόλεων και πέρα από οποιαδήποτε συναισθηματική ή πολιτική βούληση ότι θα πρέπει να ενωθούνε, δεν είναι η μία παρέλαση εκείνη που θα ενώσει τους τρεις παλιούς Δήμους. Δεν είναι παρέλαση αυτό…. Είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από παρέλαση.

Και το δεύτερο σημαντικό είναι ότι ψηφίσαμε την τροποποίηση του προϋπολογισμού. Μετά δύο χρόνια περιλαμβανότανε η ένταξη της λεωφόρου Κύπρου στο Πανόραμα, έργο προϋπολογισμού 4.800.000 € και είχαμε μία έγκριση ποσού 736.000 που δεν είχε δοθεί και ήρθε το έγγραφο με το οποίο εγκρίνεται το έργο των 736.000 € και δόθηκε η πρώτη δόση για να ξεκινήσει η αποκατάσταση της κατολίσθησης γιατί βεβαίως ποτέ δεν απεντάχθηκε το έργο αυτό. Παρέμενε ως ενταγμένο. Είναι από τα έργα εκείνα ύψους 10 εκατ. ευρώ που είχε εντάξει η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και από τα οποία μόνο ένα έργο είχε απενταχθεί. Το έργο του ανοιχτού κολυμβητηρίου που ήταν ένα από τα 13 σε όλη την επικράτεια και τα οποία απεντάχθηκαν από την κ. Γκερέκου επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ γι αυτό και κάναμε το μικρό κολυμβητήριο.

Κύριοι συνάδελφοι, σ’ αυτή τη διαδικασία που θεωρώ ως πολύ σημαντική και έχει κι ένα αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, θα πρέπει ο καθένας να λέει την άποψή του και να ‘ χει τη δική του θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ιδιαίτερα, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι όσοι έχουμε διατελέσει επί 8-12-16 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, επιτρέψτε μου να έχουμε μια βαρύνουσα άποψη έστω και διαφορετική από τον καθένα, δεν πρέπει ντε και καλά να ταυτιστούμε όλοι μεταξύ μας….. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Ο καθένας τα βλέπει με το δικό του προσωπικό τρόπο. Θέλω να τονίσω στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι από ‘ μένα δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι συνάδελφοι, γιατί με πλησίασαν συνάδελφοι οι οποίοι τον περασμένο Μάρτιο είχαν υπογράψει για να μου πούνε κάτι….., είπα, παιδιά δεν χρειάζονται διαψεύσεις, ούτε τίποτε άλλο, ούτε χρειάζονται από μένα … συγχώρηση, ούτε έχω πρόθεση να συγχωρήσω κανένα, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του κι ας τους συγχωρήσει ο Θεός…..

Παναγ. Μερτύρης: «Ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός από αυτά που άκουσα εδώ μέσα, με συγχωρείτε που θα το πω, είναι πολιτική κατάντια…!»

Ξεκινάω την παρέμβασή μου με την αναφορά σας «στην συγχώρησή μας…..» Απ΄ ότι κατάλαβα κ. Κωνσταντά παίζετε και το ρόλο του παπά. Δεν χρειάζεται να μας συγχωρήσετε, δεν κάναμε τίποτε που να χρειάζεται συγχώρηση. Σίγουρα ο καθένας έχει τη δική του πολιτική διαδρομή και εξ άλλου, έχει κριθεί και από τον κόσμο. Σε ότι αφορά σ’ αυτά που είπατε, ψεύδεστε στα περισσότερα…. Είπατε ότι δεν έχετε ξανασυναντήσει να διαγράφεται ιδρυτής παράταξης. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση μόλις δύο χρόνια. Εσείς όμως είσθε επαγγελματίας πολιτικός…. Θα πρέπει να ξέρετε ότι μια παράταξη δεν είναι μόνο ο ιδρυτής της, είναι όλη η παράταξη.

Η παράταξη κ. Κωνσταντά είναι 70 άτομα, δεν είστε εσείς μόνο, ούτε εγώ από μόνος μου, ούτε κανείς άλλος.

Κατ’ αρχήν η απόφαση διαγραφής σας είναι ομόφωνη. Και αφού κάνατε μια αναδρομή στο παρελθόν, θα μου επιτρέψετε να κάνω κι εγώ αναδρομή. Από αυτά που είπατε το 90% διαψεύδονται όχι μόνο από μένα αλλά και από όλα τα μέλη της παράταξης. Όποιος θέλει να το αμφισβητήσει αυτό, εδώ είμαστε….

Είπατε ότι ζητήσατε από νέους ανθρώπους κάτω των 35 ετών να κάνετε μία συνάντηση. Κανείς δεν σας έφερε αντίρρηση και ούτε σχολιάστηκε από οποιονδήποτε. Αυτά τα λέτε εσείς και μόνο.

Στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές, ο πρώτος που έθεσε ζήτημα ηγεσίας ήταν ο κ. Δ. Βελιώτης. Για να δούμε πόσο συνεπής είσθε στους λόγους σας, σας θυμίζω του απαντήσατε τότε ότι θα είστε επικεφαλής της παράταξης και στις επόμενες και στις μεθεπόμενες εκλογές. Αυτή ήταν η απάντησή σας.

Σε ότι αφορά το ζήτημα εκλογής του Συνηγόρου του Δημότη και επειδή είπατε άλλο ένα ψέμα και σε τέτοιου είδους λάσπες, δυστυχώς, σας βγάζω το καπέλο…. Ισχυριστήκατε ότι κάποιος είπε και εννοούσατε εμένα -δεν έχω πρόβλημα να αποφεύγω να μιλάω με ονόματα, άλλωστε δεν συνηθίζω να ρίχνω τα λόγια μου στον «αέρα», όπως συνηθίζετε εσείς να κάνετε και να λασπολογείτε- ότι δήθεν είπα εγώ πως ο κ. Ναστούλης μου έχει πουλήσει δύο διαμερίσματα…

Κύριε Κωνσταντά, τα διαμερίσματα εγώ τα έχω φτιάξει μόνος μου και τα πουλάω μόνος μου. Δεν μου’ χει πουλήσει κανείς ποτέ και τίποτε. Καλώ όλους τους συναδέλφους να πουν αν έχω πει ποτέ τέτοια κουβέντα και παραιτούμαι σήμερα….

Αυτό που είπα στα μέλη της παράταξης είναι ότι εκτιμώ ως άνθρωπο τον σημερινό Συνήγορο του Δημότη και επειδή δεν λειτουργώ κομματικά, είπα ότι θα τον ψηφίσω. Είπα ακόμη ότι συντάσσομαι με τον προτεινόμενο από την παράταξη τονίζοντας παράλληλα ότι όταν μία παράταξη ψηφίζεται από τον κόσμο του Δήμου Παλλήνης με 65% δεν μπορείς να της υποδεικνύεις το πρόσωπου του Συνήγορου του Δημότη. Αυτό είναι το πιστεύω μου κι αυτό καταθέτω. Ούτε λοιπόν μου έχει πουλήσει διαμερίσματα, ούτε σε τέτοιες αερολογίες που είπατε αναφέρθηκα ποτέ….

Ερχόμαστε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και σας κάνει επίθεση ο κατά τα άλλα αγαπητός κ. Δημ. Βελιώτης. Αν θέλετε, σας διαβάζω από τα πρακτικά της συνεδρίασης τι ακριβώς σας είπε. Μίλησε για «λαμόγια» για «υπόδικους» και για άλλα πολλά που χρειάζονται δύο ώρες για να τα διαβάσω. Έρχεστε λοιπόν στην παράταξη και ζητάτε την στήριξή μας για να διαγράψετε τον κ. Βελιώτη. Και βέβαια όταν αναφερότανε σε «λαμόγια» και σε «κακή διαχείριση» δεν αναφερότανε σε μένα κ. Κωνσταντά, εγώ δεν ήμουνα στο Δήμο, σε σας αναφερότανε και για να στηρίξουμε κ. Κωνσταντά εσάς και την παράταξη, ψηφίσαμε τη διαγραφή του.

Το αποτέλεσμα, σήμερα; Οι χαριεντισμοί σας και όλα τα υπόλοιπα ας τα κρίνουν οι δημότες. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα….

Σας θυμίζω ότι σας έχουμε καλέσει σε όλες τις συνεδριάσεις των προσυμβουλίων της παράταξης. Δεν έρχεστε σε κανένα, κι ένα βράδυ εμφανίζεστε και λέτε ότι παραιτείστε για προσωπικούς σας λόγους. Αναλαμβάνει ο κ. Κουτσικούρης, κι αν θεωρείτε ότι στηρίξατε εσείς τον κ. Κουτσικούρη ή οποιονδήποτε στη συνέχεια, είστε μακράν γελασμένος….

Όχι μόνο δεν στηρίξατε αλλά βγαίνατε και ρίχνατε «λάσπες» και αυτό θα το αποδείξω.

Μπαίνει λοιπόν ο κ. Κουτσικούρης επικεφαλής, δεν έρχεστε σε κανένα προσυμβούλιο, και έρχεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίζετε ό,τι θέλετε. Σεβόμαστε κ. Κωνσταντά την πορεία σας στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξέρετε όμως κάτι, εσείς εκφράζετε το παρελθόν της Παλλήνης, εμείς εκφράζουμε το μέλλον του Δήμου Παλλήνης.

Αυτά τα δύο δεν «παντρεύονται.»

Θέλετε να σας θυμίσω πόσες φορές ήρθατε στα προσυμβούλια της παράταξης….;

Δύο φορές.

Θέλετε να σας θυμίσω σε ποια προσυμβούλια;

Τη μία φορά που έπρεπε να υποδείξουμε εκπρόσωπο στην Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) γιατί σας ενδιέφερε αφού είχατε πάρει «γραμμή» από το κόμμα σας ώστε να εκπροσωπήσετε τότε την κ. Μπακογιάννη, η οποία μετά έγινε Ν.Δ. και τη δεύτερη φορά που ήρθατε ήταν για τη REDS. Αυτές τις δύο φορές κύριοι ήρθε ο κ. Κωνσταντάς στο προσυμβούλιο.

Κατά τα άλλα εκφράζει την παράταξη…..

Εξ άλλου το είπατε και μόνος σας, προηγουμένως. Ότι δεν σας εκφράζει η παράταξη. Κι αφού δεν σας εξέφραζε η παράταξη κ. Κωνσταντά γιατί καθόσασταν, σας κράτησε κανείς με το ζόρι; Γιατί δεν είχατε το πολιτικό θάρρος να βγείτε και να πείτε ότι δεν με εκφράζει αυτή η παράταξη, ευχαριστώ πολύ κύριοι….

Εγώ, κ. Κωνσταντά, δεν έχω ξανασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, όμως στην παράταξη υπάρχουν άνθρωποι όπως οι κ.κ. Βίτσιος και Κουτσικούρης οι οποίοι ήταν επικεφαλής συνδυασμών και ήρθαν κάτω από το όνομά σας. Τότε ήμασταν καλοί, αλλά ξέρετε τι γίνεται, τώρα δεν εκπροσωπούμε τις προσωπικές σας φιλοδοξίες γιατί κατά την προσωπική μου άποψη, αφού θέλετε να το προσωποποιήσετε, το μόνο που εξυπηρετείτε εσείς κ. Κωνσταντά είναι οι προσωπικές σας φιλοδοξίες και τίποτε παραπάνω.

Και ερχόσαστε κ. Κωνσταντά και μας λέτε σήμερα ότι πέρασαν 8 μήνες από την ημέρα της διαγραφής σας. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα να πάτε στην Περιφέρεια και να προσβάλλετε την απόφαση.

Οι οχτώ μήνες κ. Κωνσταντά, ξέρετε γιατί είναι; Την απόφαση της διαγραφής σας την έχω στα χέρια μου από τις 11 Μαρτίου. Γνωρίζετε γιατί; Επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να σέβομαι κάποια πράγματα, άλλο αν εσείς δεν σέβεστε και βγαίνετε αυτή τη στιγμή σε όλη την Παλλήνη και όχι τώρα, εδώ και οχτώ μήνες το κάνετε και με κατηγορείτε και με λασπολογείτε.

Σεβόμενος λοιπόν την πορεία σας στην τοπική αυτοδιοίκηση –την οποία εξακολουθώ να τη σέβομαι όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο- έκανα κάποιες προσπάθειες μπας και μπορέσετε να ταυτιστείτε με αυτή την παράταξη από την οποία όλοι αυτοί οι άνθρωποι σας στήριξαν…..

Αυτό όμως το ξεχάσατε.

Δεν έχω να πω τίποτε άλλο…. Ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός από αυτά που άκουσα εδώ μέσα, με συγχωρείτε που θα το πω, είναι πολιτική κατάντια…!

Σπ. Κωνσταντάς:

Δεν έχω τίποτε άλλο να πω, μιλάω ειλικρινά για τα όσα είπε ο κ. Μερτύρης σαν επικεφαλής της παράταξης. Αν και με διέψευσε, εγώ δεν θα επικαλεστώ κανένα, έχετε δίπλα σας κύριε Πρόεδρε –απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιο κ. Αγ. Λιακόπουλο- τον Γραμματέα του Δ.Σ. –εννοεί τον δημοτ. Σύμβουλο κ. Νεκτ. Καλατζή που είναι μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης- μπορείτε να τον ρωτήσετε, δίπλα σας είναι, ποια είναι η αλήθεια και ποιο είναι το ψέμα. Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι μια και το μέλλον της Παλλήνης είναι σ’ αυτή την παράταξη –δείχνει τον κ. Μερτύρη- να ευχηθώ καλό μέλλον και καλή πορεία μέσα απ’ την καρδιά μου….