Διαπαραταξιακή επιτροπή στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου με ζητούμενο … το ΚΕΛ Ψυτάλλειας

Η έλλειψη σταθερής στρατηγικής κατεύθυνσης από πλευράς δημοτικής αρχής του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου σε σχέση με το «περιεχόμενο» της ζητούμενης λύσης στο ζήτημα της αποχέτευσης και οι καταγεγραμμένες παλινωδίες που έχουν καταγραφεί ως και σήμερα –αρκετές από τις οποίες αλληλοαναιρούνται σε υπερθετικό βαθμό- οδήγησε στην διαμόρφωση μιας νέας πρωτοβουλίας με το αναπόφευκτο ερώτημα, αν, πράγματι είναι η επιβαλλόμενη, γιατί άργησε και χάθηκε πολύτιμος χρόνος ….;

Έτσι, σε πρόσφατη συνάντηση των μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την ένταξη του δικτύου αποχέτευσης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στο Κ.Ε.Λ Ψυτάλλειας, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Χριστόπουλου, αποφασίστηκε:

  • Να σταλεί στους δημότες μέσω των λογαριασμών ύδρευσης ενημερωτικό σημείωμα για την συλλογή υπογραφών υποστήριξης της ένταξης του δικτύου αποχέτευσης στο Κ.Ε.Λ Ψυττάλειας.
  • Τα Τοπικά Συμβούλια Ραφήνας και Πικερμίου να συγκαλέσουν τους προέδρους όλων των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, προκειμένου να τους ενημερώσουν λεπτομερώς αναφορικά με το θέμα.
  • Η γνωστοποίηση στον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόρριψη της χωροθέτησης της εγκατάστασης του Κ.Ε.Λ Β. Μεσογείων στη θέση Πλατύ Χωράφι και την πρόταση για υπαγωγή του δικτύου αποχέτευσης στο Κ.Ε.Λ Ψυττάλειας.

Βάσει του προγραμματισμού της Διαπαραταξιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν άμεσα συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν πέραν του Δήμαρχου κ. Γιώργου Χριστόπουλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Στέφος και τα υπόλοιπα μέλη κα. Ευφροσύνη Αρβανιτίδου, κ. Γιώργος Μερτίρης, κ. Βασίλης Πιστικίδης, κα. Αμαλία Τόκα και ο κ. Σάββας Αντωνιάδης.