Τα αποτελέσματα απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων ζήτησε η Δημοτική Αρχή Παλλήνης

Αίτημα άμεσης ενημέρωσης ως προς τα αποτελέσματα της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων που αφορούν παραλήπτες οι οποίοι κατοικούν στα όρια της διοικητικής εμβέλειάς της, υπέβαλε η δημοτική αρχή Παλλήνης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η απογραφή ως γνωστόν, έληξε στις 15 Μαρτίου και εύλογα ο Δήμος Παλλήνης διεκδικεί τα αποτελέσματά της για μια σειρά αυτονόητων λόγων.

Αναφορικά με τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν να αποδίδονται από τα ΕΛΤΑ στους δικαιούχους από Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 βάσει των καταλόγων που ισχύουν ως και σήμερα.

Σημειώνεται, ότι ο Δήμος Παλλήνης διακινεί –δεδομένου ότι τα χρήματα αποστέλλονται από το υπουργείο– περίπου 3.000.000 ευρώ προς περίπου 4.500 δικαιούχους που φέρονται να κατοικούν σε όλη την ανατολική Αττική -με εξαίρεση την περιοχή Μενιδίου- και το σημαντικότερο, χωρίς να έχει προστεθεί στο διοικητικό προσωπικό του ούτε ένας υπάλληλος για την υποστήριξη της υπέρμετρα μεγάλης και χρονοβόρας διαδικασίας. Πρόκειται για την γνωστή …..καλλικρατική αντίληψη περί μεταβίβασης νέων ευθυνών και αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς τους αναγκαίους πόρους και δίχως πρόσθετο προσωπικό. Συνέπεια της ….”καινοτομικής” αυτής αντίληψης, σχεδόν το σύνολο του προσωπικού της διεύθυνσης κοινωνικής πολιτικής, να απασχολείται επί ημέρες πολλές με την διαχείριση της αποστολής στα ΕΛΤΑ 4.500 ονομαστικών εμβασμάτων, σε βάρος των λοιπών υποχρεώσεων του Δήμου.

Σε ότι αφορά τα αναμενόμενα αποτελέσματα της απογραφής, αν και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα προκύψουν ….“θάματα και πράματα”, εν τούτοις, η δημοτική αρχή, αποφεύγει να αναφερθεί σ΄αυτά, περιμένοντας τα απογραφικά στοιχεία τα οποία, όπως προαναφέρθηκε ζήτησε εγγράφως προ ημερών.