Αιφνίδια παραίτηση του κ. Τρ. Κουτσικούρη από την ηγεσία της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παλλήνης

Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης κ. Άγγελο Λιακόπουλο που διαβάστηκε με την έναρξη της συνεδρίασης, το απόγευμα της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου 2012, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης -πρόεδρος κοινότητας Ανθούσας στην τετραετία 2007-2010- δήλωσε παραίτηση από το αξίωμά του, επικαλούμενος “προσωπικούς λόγους”.

Η επιλογή του κ. Τρ. Κουτσικούρη να εγκαταλείψει την ηγεσία της μείζονος αντιπολίτευσης, αιφνιδίασε το δημοτικό συμβούλιο, δεδομένου ότι τίποτε το “εμφανές” που να στοιχειοθετεί σοβαρό λόγο για τη λήψη αυτής της  απόφασης δεν υπήρξε το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Τρ. Κουτσικούρης, -στην φωτογραφία- διαδέχθηκε τον κ. Σπ. Κωνσταντά στην ηγεσία της παράταξης “Δήμος ισχυρός, Πόλη με Όραμα” τον Ιούνιο του 2011 μετά την έγγραφη παραίτηση του πρώτου στις 31 Μαίου 2011. Οι σχέσεις των δύο αυτοδιοικητικών από τις αρχές ακόμη του 2011 δεν ήταν καθόλου καλές με τον κ. Σπ. Κωνσταντά να επιδίδεται συχνά και δημόσια -σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με υπαρκτά τα σχετικά ηχητικά ντοκουμέντα – σε προσβλητικές αναφορές προς το πρόσωπο του διαδόχου του, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, εξελέγη με υψηλή αποδοχή από το σώμα των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Τρ. Κουτσικούρης κατάφερε με την πολιτική των χαμηλών τόνων να λειτουργήσει ως θετικός και λειτουργικός συνδετικός κρίκος σε μία παράταξη που η συνοχή της, παραπέμπει στην εικόνα που εμφάνιζε η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του πρώην Δήμου Γέρακα!

Πάντως, μια πρώτη ερμηνεία της αιφνίδιας παραίτησης του κ. Τρ. Κουτσικούρη παραπέμπει και στο ενδεχόμενο πολιτικής καθόδου του στις προσεχείς εθνικές εκλογές, στην περιφέρεια Αττικής με την παράταξη της Νέας Δηγμοκρατίας.

Η πιθανή αυτή εκδοχή “υποστηρίζεται” και από το γεγονός ότι διατηρεί καλή προσωπική σχέση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά,τον οποίο και υποστήριξε με θέρμη στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 2009.

Σε ότι αφορά την διαδοχή του κ. Τρ. Κουτσικούρη στην ηγεσία της μείζονος αντιπολίτευσης, πιθανότερος να τον αντικαταστήσει είναι ο κ. Άρης Βίτσιος -εκλεγείς πρώτος στην δημοτική ενότητα Γέρακα- και υπό προϋποθέσεις, ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης, δημοτικός σύμβουλος με έδρα εκλογής την δημοτική ενότητα Παλλήνης.