Πρόταση του Άρη Βίτσιου για επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας σε Ανθούσα & Παλλήνη

Την επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας που λειτουργεί από τριετίας στον Γέρακα, στις δημοτικές ενότητες Ανθούσας και Παλλήνης, ζήτησε με πρότασή του προς τη δημοτική αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Άρης Βίτσιος, στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2012.

Ο κ. Α. Βίτσιος επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα η πρότασή του, δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών στην τρέχουσα συγκυρία.

Ο κ. Δήμαρχος, απάντησε ότι το θέμα διερευνάται και πως ελπίζει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πει περισσότερα.

Ο κ. Α. Ζούτσος εξήρε το πνεύμα της πρότασης του κ. Α. Βίτσιου, γιατί «αν και προέρχεστε από την δημοτική ενότητα Γέρακα, εν τούτοις, η πρότασή σας διακρίνεται από πνεύμα ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής των τριών πόλεων που συγκροτούν τον ενιαίο Δήμο….»

Ανατέθηκε η συντήρηση του ευρυζωνικού δικτύουτου Δήμου Παλλήνης σε εξειδικευμένη εταιρεία

Τη συντήρηση του ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου του Δήμου, έναντι ποσού 8.856,00 € ανέλαβε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, η εταιρεία Space Hellas Α.Ε.

Πρόκειται για το ασύρματο ευρυζωνικό τοπικό δίκτυο (WLAN) του Δήμου Παλλήνης με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη –υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον αναμεταδότη του ασύρματου σήματος- να «επικοινωνεί» με το internet.

Είναι γεγονός, ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκαν αρκετές δυσλειτουργίες στο ευρυζωνικό δίκτυο του Δήμου –κυρίως στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Παλλήνης- και είναι θετικό το γεγονός, ότι ανατέθηκε η συντήρηση του σε εξειδικευμένη εταιρεία.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, ο σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αργύρης Βασιλόπουλος, έθεσε ζήτημα πλημμελούς ανταπόκρισης του ΟΤΕ έναντι των συμβεβλημένων συνδρομητών του, σε σχέση με την ποιότητα και την ισχύ του ιντερνετικού σήματοςστην περιοχή της Παλλήνης.

Είπε, χαρακτηριστικά ο κ. Α. Βασιλόπουλος, ότι «παρατηρείται το φαινόμενο οι χρήστες να πληρώνουν σύνδεση για 24Mbps και να μην έχουν πάνω από 8Mbps με αποτέλεσμα να υπάρχει απελπιστικά αργό internet….»

Ο κ. Α. Βασιλόπουλος ζήτησε την παρέμβαση της δημοτικής αρχής μέχρι του βαθμού που οι δυνατότητές της, μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος κ. Α. Ζούτσος δήλωσε, ότι γνωρίζει καλώς το πρόβλημα και προς την κατεύθυνση αποκατάστασής του έχει προβεί σε παράλληλες ενέργειες, όπως επί παραδείγματι, η πρόσφατη αυστηρή διαβηματική επιστολή του προς την διοίκηση του ΟΤΕ.