Παραδόθηκαν με εισαγγελική παρέμβαση στην κ. Ειρήνη Κουνενάκη τα στοιχεία των δαπανών για τα Σχολεία του Δήμου Παλλήνης

Σε συνέχεια της εισαγγελικής παραγγελίας, παραδόθηκαν από τον Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο στην επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας», κ. Ειρήνη Κουνενάκη, τα απολογιστικά στοιχεία των δαπανών που διετέθησαν για τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης στην διετία 2018-2019.

Την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής ζήτησε εγγράφως η Δημοτική Παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» μετά την άρνηση του κ. Α. Ζούτσου να της γνωστοποιηθούν οι δαπάνες ανά σχολική μονάδα, προκειμένου «να ενημερωθεί με υπεύθυνο τρόπο τον βαθμό ανταπόκρισης της Δημοτικής Αρχής στις λειτουργικές ανάγκες των Σχολείων και να ασκηθεί η επιβάλλουσα εποικοδομητική κριτική.»

Το αίτημα της κ. Ειρήνης Κουνενάκη στην Δημοτική Αρχή πρωτοϋποβλήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2020 και επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση επαναϋποβλήθηκε στις 12 Ιουνίου 2020 και πάλι δίχως αποτέλεσμα.

Έτσι, στις 21 Οκτωβρίου, ζητήθηκε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να αναγκαστεί ο κ. Α. Ζούτσος να παραδώσει προχθές τις απολογιστικές καταστάσεις δαπανών ανά σχολική μονάδα.

Αναφερόμενη η κ. Ειρ. Κουνενάκη στην εξέλιξη που είχε το νόμιμο αίτημα της «για υπεύθυνη ενημέρωση σε σχέση με τα Σχολεία της πόλης», δήλωσε, χαρακτηριστικά:

«Θλίβομαι γιατί αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε εισαγγελική παραγγελία προκειμένου να πειστεί ο κ. Δήμαρχος να μας δώσει τις απολογιστικές καταστάσεις για τα χρήματα που διατέθηκαν στα Σχολεία μας, τη διετία 2018-2019.

Δυστυχώς, είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής που εμφανίζει συστηματικά συμπεριφορές που δεν αντέχουν ούτε στη Δημοκρατία, ούτε στην ιστορία αυτής της πόλης. Λυπάμαι γιατί η μοναδική επιλογή που είχαμε για να εισακουστούμε, ήταν το γραφείο του Εισαγγελέα….»