Δήμος Βριλησσίων: οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων, υπεύθυνοι για την καθαριότητα τους

Με ανακοίνωση της προς τους κατοίκους του Δήμου, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το νόμο(Πυροσβεστική διάταξη 4/2012/ΦΕΚ 1346/Β/25.4.2012) «οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οφείλουν να επιλαμβάνονται για την καθαριότητα τους».  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Η υπηρεσία Καθαριότητας έχει αποστείλει πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου επιστολές σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, για να φροντίσουν για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους. Παρά τη θετική ανταπόκριση αρκετών ιδιοκτητών οικοπέδων, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση συμμόρφωση και εκείνων που δεν το έχουν πράξει ως τώρα.

Οι εκτάσεις που πρέπει καθαρίζονται κάθε χρόνο από τα αγριόχορτα είναι εκατοντάδες στρέμματα.

Για το λόγο αυτό, από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων, δίνονται προτεραιότητες από τα πιο επικίνδυνα σημεία που είναι τα δάση και οι εφαπτόμενες στα ρέματα εκτάσεις και εν συνεχεία σε οικόπεδα και αδόμητους χώρους εντός του αστικού ιστού, ανάλογα με την περίπτωση και με τη λήψη του μέτρου της χρέωσης των ιδιοκτητών που τα αφήνουν ακαθάριστα.

Συγκεκριμένα, οι απαιτούμενοι καθαρισμοί γίνονται με προτεραιότητα το Δάσος Θεοκλήτου, τα ρέματα Χαλανδρίου και Βριλησσού, τα περιμετρικά τμήματα των οδών που εφάπτονται των δασικών εκτάσεων, μέρος της περιοχής Κρασσά, τα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα αλσύλλια με δασικό χαρακτήρα του Δήμου, περιοχές της πρώην Ναυτικής Βάσης, τα αδόμητα οικόπεδα του Δήμου ξένης ιδιοκτησίας, τα πεζοδρόμια χωρίς πλακόστρωση, τις λεκάνες των δέντρων, τα ρείθρα των οδών και άλλα.

Ο Δήμος Βριλησσίων προσβλέπει στη συνεργασία όλων και απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες και ιδιοκτήτες οικοπέδων να ανταποκρίνονται έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, καθώς αυτό αποτελεί πάνω απ’ όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.»

Spiroulina PLATENSIS ... το όπλο της φύσης για την τριχόπτωση!