Δήμος Παιανίας: δωρεάν WiFi σε 10 σημεία 3 περιοχών

WiFi για όλους και μάλιστα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισε ο Δήμος Παιανίας. Το νέο δίκτυο θα τοποθετηθεί σε 10 τουλάχιστον σημεία δίνοντας τη δυνατότητα σε δημότες αλλά και επισκέπτες να συνδέονται με αυτό δωρεάν.

Το συνολικό κόστος για την εγκατάσταση ανέρχεται στα 25.000 ευρώ με τα 15.000 να προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους μέσω του προγράμματος WiFi4EU το οποίο παρέχει στους δήμους τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν εξοπλισμό Wi-Fi σε δημόσιους χώρους εντός των ορίων του δήμου, οι οποίοι δεν διαθέτουν ήδη σημεία δωρεάν ασύρματης σύνδεσης.

Σύμφωνα με την μελέτη, τα σημεία που θα εγκατασταθεί καταρχήν το δωρεάν WiFi είναι τα ακόλουθα:

  • Πλατεία Κύπρου (4 σημεία)
  • Πλατεία Μεσολογγίου (4 σημεία)
  • Δημοτικό Στάδιο Γλυκών Νερών (2 σημεία)

Δήλωση του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη

«Εκμεταλλευόμαστε κάθε δυνατή ευκαιρία για τον πλήρη εκσυγχρονισμό του Δήμου Παιανίας. Το WiFi4EU είναι μια χρυσή ευκαιρία να παρέχουμε νέες υπηρεσίες σε δημότες και επισκέπτες χωρίς να σηκώσει ο Δήμος το οικονομικό βάρος.

Η εγκατάσταση αυτή δεν αφορά δημοτικά κτίρια αλλά δημοτικούς χώρους, που επισκέπτονται καθημερινά οι συνδημότες μας. Είναι επί της ουσίας το πρώτο μεγάλο βήμα προς μια έξυπνη πόλη η οποία θα εκμεταλλεύεται την τεχνολογία για την δική της εξέλιξη.

Να σημειώσω εδώ πως αντίστοιχα προγράμματα υπήρξαν και στο παρελθόν χωρίς δυστυχώς οι διοικούντες να τα αξιοποιήσουν ενώ η μόνη εγκατάσταση, αυτή στην πλατεία της Παιανίας, δεν λειτουργούσε καν.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής φροντίσαμε να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα σε συνεργασία με εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μάλιστα χωρίς κόστος.

Σε όσους υιοθετούν τον λαϊκισμό επιθυμώντας τον Δήμο Παιανίας καθηλωμένο στο παρελθόν και μικρό για να είναι στα μέτρα τους, απαντάμε με έργο και άλματα προς το μέλλον.»