Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός του Δήμου Παλλήνης για την προμήθεια 175 κάδων απορριμμάτων

Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για χθες, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015, διαγωνισμός εκ μέρους του Δήμου Παλλήνης για την προμήθεια 175 νέων κάδων απορριμμάτων.

Αιτία: οι ενστάσεις από δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες που υποβλήθηκαν πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και οι οποίες έγιναν δεκτές από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου και στην συνέχεια από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης στην συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου 2015.
Επρόκειτο για πρόχειρο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για την προμήθεια των 175 κάδων συμπεριλαμβανομένου 23% ΦΠΑ ήταν ύψους 59.839,50 € -278 € για κάθε κάδο-.

Η προμήθεια των κάδων ήταν και είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για την πόλη και ως ένα βαθμό θα συνέβαλλε στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης.

Δυστυχώς, οι επιταγές της σχολαστικής τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών δεν επιτρέπουν τη γρήγορη διεκπεραίωση των διαγωνισμών αυτής της μορφής με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις και επί μέρους προβλήματα σε βάρος της καθαριότητας.

Οι ασυνείδητοι

Δοθείσης αφορμής: το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να πληθαίνουν οι ασυνείδητοι, δηλαδή οι πολίτες χωρίς αίσθημα ευθύνης έναντι της γειτονιάς τους και ευρύτερα έναντι του κοινωνικού συνόλου, οι οποίοι, αδιαφορώντας για τους υψηλούς δείκτες θερμοκρασίας και το σοβαρό κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά, βγάζουν στους δρόμους μεγάλους όγκους κομμένων κλαδιών δένδρων κι όταν περάσουν λίγες ώρες, προκειμένου να εκβιάσουν –προφανώς το Δήμο- φωτογραφίζουν με το κινητό τηλέφωνό τους τον συσσωρευμένο όγκο και στην συνέχεια επιδίδονται στην κοινοποίηση της εικόνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να … ξεφορτωθούν από το δρόμο τους ό,τι οι ίδιοι τον επιβάρυναν.

Μόλις προχθές, πολίτης –αναγνώστης του «Ν» από τον Άγιο Νικόλαο της Κάντζας- κατήγγειλε στην εφημερίδα ένα αντίστοιχο περιστατικό.

Έβλεπε τον γείτονά του να κλαδεύει, να ξεχορτίζει επί δύο ημέρες και να μεταφέρει σε απέναντι πεζοδρόμιο ακάλυπτου χώρου όλη «την πραμάτεια του». Το βράδυ, έκπληκτος είδε στο Facebook βαρύγδουπη, υβριστική καταγγελία του «δράστη» για την αδιαφορία του Δήμου!

Ο «Ν» επίλεξε να μη δημοσιοποιήσει την υπόθεση γιατί ο αναγνώστης ήθελε μεν να προβληθεί η θλιβερή αυτή ιστορία αλλά να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.

Σε ότι αφορά το Δήμο Παλλήνης: γιατί δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός και δεν καταλογίζονται πρόστιμα σε όσους τον παραβιάζουν με αυτό τον τρόπο; Και ας μην προταχθεί ο ισχυρισμός ότι δεν εντοπίζεται εύκολα ο ασυνείδητος. Πανεύκολα, βρίσκεται, αρκεί να ασχοληθεί λίγη ώρα ο όποιος υπάλληλος επιφορτιστεί αυτή την ευθύνη.

Τέλος, γιατί δεν διανέμεται πόρτα-πόρτα μια σελίδα χαρτιού με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κάθε οικογένειας αναφορικά με την καθαριότητα; Έχουν την άποψη στο Δήμο Παλλήνης ότι δικαιώματα και υποχρεώσεις είναι γνωστά στον καθένα; Αν, ναι, έχουν λάθος μεγάλο.