Δήμος Κρωπίας: Μόνο με διαπλάτυνση της Λεωφ. Λαυρίου θα προκύψει ασφαλής λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα

Σχετικά με Δελτίο Τύπου του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Αν.Αττικής (Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα του “Ν”) στις 8 Ιαν. 2020 που αφορά την αντιμετώπιση φαινομένου παράνομων στροφών στη Λεωφόρο Αθηνών-Λαυρίου αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής από το Γραφείο Δημάρχου Κρωπίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

H εθνική οδός Λεωφ.Αθηνών-Λαυρίου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα στη Διεύθυνση Μητροπολιτών Υποδομών.Είναι γνωστά τα προβλήματα με την σήμανση της διπλής διαχωριστικής γραμμής σε όλες τις διασταυρώσεις της Λεωφόρου στον Καρελλά Δήμου Κρωπίας και τις παραβάσεις που γίνονται.

Το πρόβλημα αυτό είναι προφανές ότι μόνο η Περιφέρεια Αττικής με την αρμόδια Διεύθυνσή της μπορεί να το αντιμετωπίσει καθότι ελέγχει τα κυκλοφοριακά μεγέθη και τις δυνατότητες ρύθμισής τους.

Το αίτημα των κατοίκων της περιοχής μεταβιβάστηκε και στον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής ο οποίος ενήργησε αρμοδίως.

Ωστόσο ο Δήμος Κρωπίας με έγγραφό του ( Αρ. Πρωτ.: 20908, 17.12.2019 το οποίο επιδόθηκε στις 20.12.2019 στο γραφείο του αρμόδιου Αντιπεριφεριάρχη Αν.Αττικής) ζητάει, μέσω του αντιπεριφερειάρχη, την εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων-σημάνσεων από τη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής λόγω έλλειψης συγκοινωνιολόγων τους οποίους διαθέτει η αρμόδια Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών.

Με τον τρόπο αυτό η όλη διαδικασία θα επισπευθεί με αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την μείωση του κινδύνου πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης, για προφανείς λόγους συντόμευσης των διαδικασιών, για να μην προκληθούν τροχαία ατυχήματα, η αρμόδια Διεύθυνση Μ.Υπ. μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορούν να προχωρήσουν το έργο της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Λαυρίου, αφού έχουν άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που πρέπει να επεξεργαστούν, ώστε να είναι δυνατή και αποτελεσματική κάθε ρύθμιση για την άρση της επικινδυνότητας και της εξάλειψης του φαινομένου των παράνομων αριστερών στροφών.

Για όλα αυτά πρέπει να φροντίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ.Αθανάσιος Αυγερινός και τον οποίο καλούμε, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, της αρμοδιότητάς του και της ισότιμης καταστατικής θέσης των δύο θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να πράξει.