Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης προς κυβέρνηση: «οδηγείτε σε διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

zoutsos
zoutsos

«Ένα βήμα πιο κοντά στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οδηγούν οι κυβερνητικές προθέσεις για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος με αφορμή την δημοσιοποίηση πληροφοριών για ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων που στελεχώνουν τις παραπάνω υπηρεσίες.
Ο κ. Α. Ζούτσος διερμηνεύοντας και το κοινό αίσθημα των συνδημοτών του, εκφράζει την αγανάκτησή του για το επιχειρούμενο εγχείρημα, διατυπώνει με απόλυτο τρόπο την αντίθεσή του και ευθέως αναφέρεται σε «πρακτικές που καταρρακώνουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις αρμοδιότητές του, και τον αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο αφού έρχονται να προστεθούν, στην πραγματοποιηθείσα ήδη περικοπή κατά 60% των οικονομικών πόρων.»

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης δεν λειτούργησαν σήμερα, έμειναν κλειστές στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής απόφασης της ΚΕΔΕ για άμεση αντίδραση των Δήμων της χώρας με εξαίρεση τις κοινωνικές δομές.

Τέλος και προκειμένου να αναδειχθεί με θεσμικό τρόπο η αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, η Δημοτική Αρχή καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Σώματος, στο Δημοτικό Κατάστημα Γέρακα, αύριο Τρίτη 9 Ιουλίου και ώρα 2:30 με περιεχόμενο πρόσκλησης: Λήψη απόφασης – ψηφίσματος σχετικά με τη διαδικασία διαθεσιμότητας στους ΟΤΑ.

Η δήλωση του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Δημάρχου Δήμου Παλλήνης κ. Αθαν. Ζούτσου:

«Ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος τις κυβερνητικές προθέσεις για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, και υπαγωγής σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών.
«Η απόλυση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων και άλλων 25.000 που πρέπει να βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου, αποτελεί εξέλιξη η οποία φέρνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ένα βήμα πιο κοντά στη διάλυσή της», τονίζει ο κ.Ζούτσος και συμπληρώνει ότι:
«O αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει από την πρώτη στιγμή, έγινε αγώνας όλης της κοινωνίας.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή και την αντίθεσή μας στα διλήμματα και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που γεμίζουν τρόμο τους δημότες μας, τους οικογενειάρχες, τους επαγγελματίες, ολόκληρη την κοινωνία. Πρακτικές που καταρρακώνουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις αρμοδιότητές του, και τον αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο αφού έρχονται να προστεθούν, στην πραγματοποιηθείσα ήδη περικοπή κατά 60% των οικονομικών πόρων.
Διαβλέπουμε ότι η κορύφωση του δράματος δεν έχει ακόμα φτάσει και καλούμε όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιστεκόμενοι στη συνεχιζόμενη «λαίλαπα», αντιστεκόμενοι στον παραλογισμό της κεντρικής διοίκησης που έχει μετατρέψει τις ανθρώπινες ζωές σε νούμερα, αντιστεκόμενοι σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης και διάλυσης του θεσμού».