Έντονη αντίδραση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας & της Ριζοσπαστικής Δράσης για την Παλλήνη για τις διαθεσιμότητες & τις απολύσεις στους Δήμους

Την έντονη αντίδρασή τους στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργηση αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διατυπώνουν με καταγγελτικές ανακοινώσεις τους, οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, «Δημοτική Οικολογική Συνεργασία» και «Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη» επικεφαλής των οποίων είναι οι κ.κ. Γεώργιος Μπουλμπασάκος και Θόδωρος Γκοτσόπουλος.

Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων:

Δημοτική Οικολογική Συνεργασία

«Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία εκφράζει την πλήρη αντίθεση στις ενέργειες και πολιτικές της κυβέρνησης που στόχο έχουν την κατάργηση αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίες έχουν κατακτηθεί από δεκαετίες και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται, τα τελευταία τρία χρόνια, αργά και σταθερά σε ένα “αδειανό πουκάμισο” καθώς οι πόροι όλο και μειώνονται ενώ με τις νέες διαθεσιμότητες–απολύσεις, αποψιλώνονται τομείς και δράσεις, ανοίγοντας ορθάνοιχτα το παράθυρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία θεωρεί ότι με τις νέες απολύσεις, που υλοποιούνται στα πλαίσια των 25.000 που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το 2015, μεγεθύνει ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο της αύξησης της ανεργίας που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και απομακρύνει την δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας.
Καταγγέλλουμε αυτή την απάνθρωπη πολιτική και είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον αγώνα για την διασφάλιση του δικαιώματός τους στην εργασία.»

Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη

«Η πλήρως υποταγμένη στις διαταγές της τρόικας μνημονιακή κυβέρνηση συνεχίζει με συνοπτικές διαδικασίες να ξεθεμελιώνει τον Δημόσιο Τομέα και να οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.
Χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμιά συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, αγνοώντας της απόψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίζει και διατάσσει, θεωρώντας πετυχημένο το μοντέλο της ΕΡΤ, τον ξαφνικό θάνατο της Δημοτικής Αστυνομίας.
Καταργεί συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες, αποδυναμώνει τους Δήμους και ετοιμάζεται να προσθέσει χιλιάδες εργαζόμενους στον τεράστιο σωρό των ανέργων της χώρας μας.
Τα σχέδιά τους δεν σταματάνε εδώ.
Με διαρροές για κινητικότητα 12.500 χιλιάδων υπαλλήλων, για 15.000 απολύσεις, για μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας, για κατάργηση της προστασίας των ασφαλιστικών μέτρων, προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και τον πανικό για να επιβάλλουν πιο εύκολα τα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση την Ελληνική κοινωνία.
Η Ριζοσπαστική Δράση καταδικάζει απερίφραστα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στο σύνολό τους και καλεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου να κάνουν το ίδιο.
Καλεί την ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ να αντιδράσουν τώρα και να πάρουν άμεσα, σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτρέψουν την αποδυνάμωση των Δήμων από οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
Δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους της Τ.Α. και θα στηρίξει τον αγώνα τους για να μην περάσει κανένα μέτρο που μέσα από κινητικότητες και διαθεσιμότητες θα οδηγεί τελικά σε απολύσεις.»