Τιμούνται Γ. Παπαδογεωργάκης & Π. Φιλίππου για όσα πρόσφεραν στους Δήμους που διοίκησαν

Πέντε διατελέσαντες Δημάρχους σε Δήμους της Αττικής με πολλές, συνεχόμενες θητείες, θα τιμήσουν αύριο, Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.)

Επίσης: θα τιμηθούν για την κοινωνική τους προσφορά και τη στήριξη του θεσμού της Αυτοδιοίκησης,

ο εφοπλιστής, Αθανάσιος Μαρτίνος -του οφείλεται κάθε τιμή και αναγνώριση για την πολυετή αρωγή του σε αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής μας-

το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και

ο πρ. Δήμαρχος Αθηναίων και σήμερα, Κοινοτικός Επίτροπος, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος “για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση και το κοινωνικό σύνολο” για το περιεχόμενο της οποίας, ελπίζουμε να μάθουμε αύριο τα στοιχεία που την συνθέτουν.

Σε ότι αφορά τους πρώην Δημάρχους, είναι:

Ο Γιάννης Παπαδογεωργάκης, επί 24ετία Δήμαρχος του Γέρακα με πολυσήμαντη, αναμφισβήτητη προσφορά στην ανάπτυξη της πόλης και με υψηλή δημοφιλία μέχρι και σήμερα στην κοινωνία του Δήμου Παλλήνης.

Ο Πέτρος Φιλίππου, με αρχή θητείας το 1990 ως πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων και με έξοδο από την αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού το 2014, ως Δήμαρχος Σαρωνικού. Από τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους μέχρι και σήμερα, υπηρετεί με δημιουργικό τρόπο την Ανατολική Αττική ως Αντιπεριφερειάρχης.

Οι υπόλοιποι διατελέσαντες Δήμαρχοι που θα τιμηθούν:

Κωνσταντίνος Κορτζίδης, πρ. Δήμαρχος Ελληνικού
Κυριάκος Ντηνιακός, πρ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου
Ταξιάρχης Παπαντώνης, πρ. Δήμαρχος Μοσχάτου

Το ακριβές πρόγραμμα της εκδήλωσης

19:00 έναρξη με Μουσικό Σύνολο
19:20 Χαιρετισμοί
19:30 Βραβεύσεις τιμώμενων προσώπων
21:00 Λήξη τελετής

Υστερόγραφο στο περιθώριο της εκδήλωσης

Ο Γιάννης Ππαδογεωργάκης, άξιζε την τιμή της διάκρισης στο πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη. Δεδομένου ότι αυτή η τιμή επιφυλάχθηκε σε ένα μικρό αριθμό “παλαίμαχων” αυτοδιοικητικών και “χάριν δημοσίων σχέσεων” προς κάποιους μη αυτοδιοικητικούς, ο άνθρωπος που με επιμονή, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα συνέβαλε στην μεταμόρφωση της Κοινότητας Γέρακα σε ανεπτυγμένο οικιστικό ιστό με σύγχρονες υποδομές, αν, μη τι άλλο, είχε τη “νομιμοποίηση” να τιμηθεί σε εκδήλωση πανελλαδικής εμβέλειας και ενώπιον 500 συνέδρων απ΄όλη τη χώρα.

Την ευθύνη για την παράλειψη αυτή, την πιστώνουμε στο σημερινό προεδρείο της Π.Ε.Δ.Α. που όφειλε –ειδικά ο πρόεδρός της κ. Σαράντης που συμβαίνει να γνωρίζει καλά την αυτοδιοικητική διαδρομή του Γ.Π.-και να είχε εισηγηθεί προς το προεδρείο της ΚΕΔΕ τη σχετική πρόταση.

Παρεμπιπτόντως, να ενημερώσουμε το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, ότι ο Γιάννης Παπαδογεωργάκης τιμήθηκε από την προγενέστερη οργανωτική δομή της Π.Ε.Δ.Α., την Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., το 2007 επί προεδρίας Πέτρου Φιλίππου!

Η υπενθύμιση γίνεται χάριν της ανάγκης να εδραιωθεί (μήπως και γιατρευτεί…) ακόμη περισσότερο μία σοβαρή αδυναμία -επιεικώς, αυτή η λέξη- στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Συνήθως, όταν μία διοίκηση Δήμου ή υπερκείμενης αυτοδιοικητικής αρχής παρέρχεται, φροντίζει να παίρνει και τα αρχεία της θητείας της με αποτέλεσμα.

Ναι, ο Γ.Π. τιμήθηκε από την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και μάλιστα “εκ χειρών” του τότε υπουργού Προεδρίας, σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Για του ..λόγου το αληθές, επισυνάπτεται το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του “Νεολόγου” (27 Οκτωβρίου 2007)