Νέα τρίωρη διακοπή ηλεκτροδότησης με αιτία «βλάβη προκληθείσα στην Παλλήνη…»

ΚΥΤ Παλλήνης

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και για περίπου τρεις ώρες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής και με την ίδια αιτία πρόκλησης: πτώσεις δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ.

Οι περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι με συνέπεια να προκληθούν μεταξύ, άλλων, προβλήματα στην κυκλοφοριακή κίνηση από την διακοπή λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, είναι: Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα, Πεντέλη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Κάτω Κηφισιά, Καπανδρίτι και Άγιος Στέφανος.

Απορίας, άξιο, πάντως, είναι, πως γίνεται για δεύτερη ημέρα η αιτία πρόκλησης διακοπής της ηλεκτροδότησης να παρουσιάζεται και πάλι στην Παλλήνη, δεδομένου ότι πτώσεις δένδρων κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών συνθηκών συμβαίνουν παντού και όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο προβληματισμός σχετίζεται με το γεγονός ότι από την ημέρα που το ΚΥΤ Παλλήνης «αναβαθμίστηκε» σε επίπεδο διανομής φορτίων ηλεκτροδότησης, παρουσιάζονται με μια κάποια συχνότητα σοβαρές βλάβες για τις οποίες δεν ακολουθεί η επιβαλλόμενη ενημέρωση από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας. (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) με εξαίρεση τη σοβαρή βλάβη που σημειώθηκε στις 22 Αυγούστου 2018 στο ΚΥΤ Παλλήνης (εξουδετερώθηκε με έκρηξη σχετικά καινούργιος μετασχηματιστής που είχε τοποθετηθεί το 2014) και είχε προκαλέσει εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής.

Για τη σημερινή περίπου τρίωρη διακοπή ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι «η βλάβη σημειώθηκε στην Παλλήνη και σταδιακά αποκαθίσταται…»