Αποκάλυψη Δημάρχου Παλλήνης: «ο Λόφος Λεβίδη και ο Λόφος Κεραίας είναι ξένες ιδιοκτησίες…»

Λόφος Λεβίδη

Με την … διαπίστωση ότι ο Λόφος Λεβίδη και ο Λόφος Κεραίας (Γέρακα) αποτελούν «ξένες ιδιοκτησίες των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς γνωρίζουμε…» απάντησε ο Δήμαρχος Δήμου Παλλήνης, κ. Θανάσης Ζούτσος προς την δημοτική παράταξη, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας» με αφορμή την «εναλλακτική πρόταση» που υπέβαλε η επικεφαλής της, κ. Ειρήνη Κουνενάκη για να ενταχθεί στο υπό διαμόρφωση Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Η πρόταση της ελάσσονος αντιπολίτευσης απέβλεπε στην άσκηση πίεσης προς τη Δημοτική Αρχή προκειμένου με ενέργειες της, να δρομολογηθούν διερευνητικές πρωτοβουλίες προς τους ιδιοκτήτες των δύο Λόφων του Δήμου με τελικό ζητούμενο, τι σκέφτονται για το μέλλον των ιδιοκτησιών τους, αν είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν το ενδεχόμενο πώλησης και με ποιο τίμημα.

Στην πρόταση αυτή οκ. Θανάσης Ζούτσος, απάντησε ως «να μη αντιλήφθηκε» το σκεπτικό της και «οχυρώθηκε» στο επιχείρημα ότι και οι δύο περιοχές αποτελούν ξένες περιουσίες, γεγονός γνωστό και στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απάντηση του κ. Δημάρχου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως μεταξύ των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Παλλήνης και η μόνη, ίσως, «κατανόηση» που θα μπορούσαν να τύχουν οι κουβέντες του σε σχέση με το Λόφο Λεβίδη, συμπυκνώνεται στην επισήμανση παλαιού κατοίκου της πόλης: «γνωρίζει την πόλη από το 2010 και μετά, φυσικό λοιπόν, είναι, να μη μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει για την τοπική κοινωνία αυτός ο χώρος από το 1935 μέχρι και σήμερα που εγκαταλελειμμένος μετατράπηκε σε πεδίο μεταμεσονύκτιων παραβατικών ενεργειών…»

Δείτε το επισυναπτόμενο βίντεο για του λόγου το αληθές των δηλώσεων του.