«Ανάκληση μνήμης» η έκθεση φωτογραφίας στην «Πηγή» Γέρακα

Με έκθεση φωτογραφίας  μέσω της οποίας σμιλεύεται το «χθες» με το «σήμερα» της εξελικτικής διαδρομής της πόλης και της τοπικής κοινωνίας της, τα μέλη και οι φίλοι του ιστορικού Συλλόγου Γέρακα «Η Πηγή»  καταχωρούν στην συλλογική μνήμη  ένα ακόμη δημιουργικό έτος, την περίοδο 2016-2017 και δοθείσης αφορμής,  την γιορτάζουν … «με άρτο και οίνο»,   αύριο, Τετάρτη,  5 Ιουλίου 2017 και ώρα 20:30 στα γραφεία τους,  επί της οδού Έβρου 25 στο Γέρακα.

Η έκθεση φωτογραφίας  παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται η συγκεκριμένη δράση, πρέπει να λεχθεί ότι  καταφέρνει να  αναδεικνύει ένα πλήθος εικόνων από πρόσωπα, γεγονότα, στιγμιότυπα και εκδηλώσεις  που σε άλλους διεγείρει τη μνήμη και σε άλλους προσφέρει ενημέρωση, γνώση και σε κάποιο βαθμό, προβληματισμό.

Η εκδήλωση έχει και ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό μέσω του οποίου ενδυναμώνεται η καλλιέργεια της κοινωνικής συνευθύνης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Η διατήρηση της αλληλεγγύης στους περισσότερο  «ευάλωτους» συμπολίτες μας.  

Το Δ.Σ. του φορέα καλεί τους  φίλους της «Πηγής» που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας, να αφήσουν στο καλάθι της «αλληλεγγύης» ό,τι μπορούν από τρόφιμα στερεάς  μορφής  μέχρι  είδη ατομικής υγιεινής.  

«Θα πιάσουν τόπο γιατί μέσω του Κοινωνικού Παντοπωελείου της πόλης θα πάνε σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη υποστήριξης…» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δήμητρα Μανιού, (φωτογραφία) προσθέτοντας με έμφαση ότι «η έκφραση αλληλεγγύης στα δύσκολα χρόνια που περνάμε είναι για όσους έχουν τη δυνατότητα, χρέος ευθύνης με περιεχόμενο αλτρουισμού…»