Εκτεταμένα επεισόδια με προπηλακισμούς, τραυματισμούς & δακρυγόνα μεταξύ νεαρών ατόμων και Αστυνομίας στην συμβολή Μαραθώνος-Λαυρίου. Αιτία: οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας!

Πεδίο μάχης τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής στο σημείο που η λεωφ. Μαραθώνος τέμνεται με την λεωφόρο Λαυρίου (Γέφυρα Σταυρού) από εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ εκατοντάδων νεαρών και αστυνομικών που κατέφθασαν στο χώρο είτε με τις υπηρεσιακές μηχανές τους είτε με περιπολικά οχήματα.

Περίπου 1.000 άτομα κατά το πλείστον νεαρής ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν αυτοσχέδιους “αγώνες ταχύτητας” ικανοποιώντας τη … δίψα τους για θέαμα υψηλού ρίσκου χωρίς κανονιστικά πλαίσια και κυρίως χωρίς στοιχειώδη μέσα και μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Οι από κάθε άποψη ασύμβατοι αυτοί αγώνες έμελλε για μία ακόμη φορά να καταλήξουν σε επεισόδια, ξυλοδαρμούς και μικροτραυματισμούς με θύματα δύο νεαρούς αστυνομικούς οι οποίοι από κοινού με αρκετούς συναδέλφους τους επενέβησαν για τα αυτονόητα.

Να σταματήσουν τους αυτοσχέδιους αγώνες των νεαρών μοτοσικλετιστών κατά κύριο λόγο για την προστασία των ίδιων και των περίπου 1.000 θεατών που όπως κάθε φορά, προσέρχονται στην περιοχή από κάθε γωνιά της Αττικής προσδοκώντας αποκλειστικά και μόνο στο θέαμα και στην «αύρα» της υψηλής επικινδυνότητας του.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή … «πυροδότησε» την αντίδραση των νεαρών θεατών με αποτέλεσμα να συμβούν σχεδόν τα … πάντα.

Ρίψη δακρυγόνων, αλληλοκυνηγητά, προπηλακισμοί, τραμπουκισμοί από αριθμό νεαρών που έδειχναν να βρίσκονται εκτός εαυτού, κάδοι απορριμμάτων μεταφερόμενοι δώθεν κακείθεν, κάποιοι παραδομένοι στις φλόγες, βανδαλισμοί σε προθήκες καταστημάτων, διακοπή κυκλοφορίας επί της Μαραθώνος και για κάποια ώρα στην Λαυρίου με κατεύθυνση την διασταύρωση της γέφυρας Σταυρού, συλλήψεις και όπως προαναφέρθηκε τραυματισμοί και σε 2 περιπτώσεις με διακομιδή στο Νοσοκομείο.

Στο περιθώριο των επεισοδίων και της ευρύτερης αναστάτωσης που προκλήθηκε στην περιοχή, οι οδηγοί δεκάδων οχημάτων που πρέπει να επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά την βραδινή έξοδό τους, έκπληκτοι να προσπαθούν να μάθουν τι συμβαίνει «με τόσο κόσμο και τόση αστυνομία…». Η έκπληξή τους έπιανε … κόκκινο όταν πληροφορούνταν το λόγο της συνάθροισης τόσου μεγάλου αριθμού νεαρών ατόμων καθώς και της αιτίας των επεισοδίων, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι σε μια τέτοια χρονική συγκυρία για τη χώρα μπορούν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα…

Απορίας άξιον, πάντως πως η Αστυνομία δεν μπόρεσε για μία ακόμη φορά να ματαιώσει τους επικίνδυνους αυτοσχέδιους αγώνες «ταχύτητας» στο ξεκίνημά τους, όταν η διοίκησή της γνωρίζει καλώς ότι τα μεσάνυχτα κάθε Πέμπτης η συμβολή Μαραθώνος και Λαυρίου γίνεται αυτοσχέδια «πίστα» μοτοσικλετιστών!

Δύο ή και τρία περιπολικά σταθμευμένα επί του οδοστρώματος της Μαραθώνος αρκούν για την αποτροπή των επικίνδυνων αυτών αγώνων. Τόσο απλά…
Κι όμως, απουσίαζε. Ελπίζουμε την επόμενη Πέμπτη να …θυμηθεί και να είναι παρούσα κυρίως για ένα λόγο. Να αποτραπεί το ενδεχόμενο να χαθούν ζωές νέων ανθρώπων.

  • Από την περιοχή των επεισοδίων προσήχθησαν 28 συνολικά άτομα, με παραπομπή στη δικαιοσύνη ενός εξ αυτών “για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών”.
  • Επίσης, βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.