Ομόφωνη, αθωωτική απόφαση για τον Θανάση Αδαμόπουλο, το αποτέλεσμα της σημερινής δίκης του στο Εφετείο Αθήνας

adamopoulos_athan

Με ομόφωνη απόφαση του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, αθωώθηκε o Πρόεδρος της Κοινότητας Πικερμίου την τετραετία 2007-2010, κ. Αθανάσιος Αδαμόπουλος, για την κατηγορία «παράβαση καθήκοντος» (αριθμ. 259 του Π.Κ.) για την οποία παραπέμφθηκε ύστερα από έγγραφη καταγγελία της ελάσσονος αντιπολίτευσης του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου «για μη αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων επί της λεωφόρου Μαραθώνος.» Της καταγγελίας ακολούθησε αυτεπάγγελτη δίωξη του κ. Α. Αδαμόπουλου, η εκδίκαση της οποίας σε πρώτο βαθμό, είχε καταδικαστικό αποτέλεσμα. (φυλάκιση 10 μηνών)

Στην σημερινή κατ΄έφεση εκδίκαση της υπόθεσης, ο πρώην Κοινοτάρχης κατέθεσε στο Δικαστήριο την απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου περί επιβολής χρηματικού προστίμου 70.000 € σε βάρος της εταιρείας που είχε την ευθύνη της παράνομης εγκατάστασης των διαφημιστικών πλαισίων επί της λεωφόρου Μαραθώνος και παράλληλα, το διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους της Κοινότητας, ποσού 40.000 € ως τμήμα του συνολικού οφειλόμενου χρηματικού προστίμου.

Τα δύο αυτά έγγραφα, τα οποία για κάποιους λόγους δεν επιδείχθηκαν στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης, ουσιαστικά ακύρωσαν το σημαντικότερο τμήμα του κατηγορητηρίου και με τις διευκρινήσεις οι οποίες δόθηκαν από τον κ. Αθαν. Αδαμόπουλο, το Δικαστήριο κατέληξε στην ομόφωνη απαλλαγή του.

Στην αίθουσα του Δικαστηρίου παραβρέθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας τα μέλη της τότε ελάσσονος αντιπολίτευσης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου συμπεριλαμβανομένου του μη αιρετού, κ. Θεμ. Σγούρου, οι ισχυρισμοί των οποίων, ως εκ του αποτελέσματος της δίκης, δεν έγιναν δεκτοί.

Δεδομένου ότι ο κ. Α. Αδαμόπουλος έχει δημόσια αναγγείλει την απόφασή του να διεκδικήσει τη Δημαρχία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου στις εκλογές της 18ης Μαίου 2014, εύλογα, το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκομένων στο αυτοδιοικητικό πεδίο του Δήμου για την κατάληξη της σημερνής δίκης ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, κυρίως για ένα λόγο. Αν η απόφαση για τον κ. Α. Αδαμόπουλο ήταν καταδικαστική, η υποψηφιότητα του θα αντιμετώπιζε νομικά και πολιτικά προβλήματα με μη προβλέψιμη κατάληξη.

Αναφερόμενος ο κ. Α. Αδαμόπουλος στην αθωωτική απαλλαγή του, επισήμανε στον «Νεολόγο» ότι,

«είχα τη βεβαιότητα πως εκεί θα κατέληγε η δίωξη μου και με αυτή την πεποίθηση παρουσιάστηκα σήμερα στο Εφετείο. Με την απόφαση αυτή έκλεισε μία εκκρεμότητα που με αφορούσε και απερίσπαστος, συνεχίζω με τους συνεργάτες μου την προσπάθεια ολοκλήρωσης της προγραμματικής πρότασής μας, την οποία στη δεδομένη στιγμή θα μοιράσουμε πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι και θα εξηγήσουμε πως ονειρευόμαστε το αύριο του ενωμένου Δήμου μας…»