17χρονος μαθητής του Γέρακα «άφησε» τη ζωή πίσω του για «αδιέξοδα» που προκάλεσε η ευαισθησία του

Λεωφόρος Γέρακα

Στην άνθηση της ζωής του, 17χρονος μαθητής του 2ου Λυκείου Γέρακα “λύγισε” στην πρώτη ερωτική απογοήτευση που γνώρισε και με τρόπο που προϋπόθετε υπέρμετρη δύναμη και αποφασιστικότητα, έπεσε από τη γέφυρα της Αττικής Οδού στο σημείο που τέμνεται με τη λεωφόρο Γέρακα.

Το δραματικό συμβάν έγινε κατά τις 10:00 το βράδυ της Κυριακής, 26 Νοεμβρίου και η εξέλιξη του ξεπερνάει και το πλέον “προχωρημένο” σενάριο κινηματογραφικής ταινίας!

Η πτώση του κατέληξε στην άσφαλτο της δεξιάς λωρίδας της Αττικής Οδού με αποτέλεσμα σε κλάσματα δευτερολέπτου να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, όταν ακινητοποίησε λίγα μέτρα παρακάτω το όχημα του και εμβρόντητος από τη διαπίστωση τι είχε συμβεί, επικοινώνησε αμέσως με την Τροχαία ζητώντας ταυτόχρονα να ενημερωθεί και το ΕΚΑΒ.

Όμως, στα 1-2 λεπτά της συνομιλίας του οδηγού με την Τροχαία, ένα δεύτερο αυτοκίνητο παρασέρνει κι αυτό, το άψυχο σώμα του 17χρονου μαθητή που ήδη είχε μετακινηθεί στο κέντρο της οδού, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση και εντάσεις από πλευράς άλλων οδηγών οι οποίοι σταθμεύοντας τα αυτοκίνητα τους σε παρακείμενο χώρο, προσπαθούσαν με κινήσεις των χεριών τους να αναχαιτίσουν τη ταχύτητα των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Τελικά, τη σορό του μαθητή παρέλαβε αυτοκίνητο της εταιρείας “Αττική Οδός” που ήδη είχε σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος ταυτόχρονα με περιπολικό της Τροχαίας Αττικής και την μετέφερε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του «Νεολόγου», οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια ή το ενδεχόμενο ο μαθητής να έπεσε από τη γέφυρα της Αττικής Οδού από απροσεξία ή εξ αιτίας προσωρινής απώλειας των αισθήσεων του.

Οι λόγοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι ότι ο 17χρονος σε μη εξακριβωμένη ώρα, επισκέφθηκε την παιδική χαρά που βρίσκεται στον παράπλευρο της γέφυρας χώρο, ειδικότερα, στο χώρο του γκαζόν, στην άκρη του οποίου -για λόγους ασφάλειας- εκτείνεται συρμάτινη περίφραξη ύψους 2 μέτρων.

Οι αστυνομικοί, εκτιμούν ότι ο μαθητής σκαρφάλωσε στην περίφραξη, μάλιστα, δηλώνουν έκπληκτοι γιατί μπόρεσε να την προσπεράσει με το ύψος που είχε κι από εκεί πραγματοποίησε το απονενοημένο διάβημα του.

Προηγουμένως, είχε βγάλει τα αθλητικά παπούτσια του τα οποία βρέθηκαν ένα-δυο μέτρα από το σημείο που έγινε η πτώση και τέλος, άφησε το δραματικό, προσωπικό αποτύπωμα του –εύρημα που συγκλόνισε τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος- και το οποίο, σημειολογικά, αναδεικνύει την φορτισμένη κατάσταση στην οποία πρέπει να βρισκότανε ο 17χρονος τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Επάνω στο λασπώδες έδαφος, σχεδιασμένη μια καρδιά και στο εσωτερικό της, τα τέσσερα γράμματα του υποκοριστικού ονόματος της μαθήτριας ο έρωτας για την οποία, έφερε τον 17χρονο σε τραγικά αδιέξοδα βάζοντας τέλος στη ζωή του, στη ζωή που πριν καν ανθίσει έκοψε ο ίδιος το νήμα της!

Μια ακόμη συγκλονιστική λεπτομέρεια με αναφορά στους δύο ανθρώπους που από χθες βράδυ ζουν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να τους συμβεί. Περίπου, λίγη ώρα μετά το διάβημα του γιου τους, δίχως να γνωρίζουν το παραμικρό από ό,τι στο μεταξύ είχε συμβεί, παρουσιάζονταν στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης δηλώνοντας την εξαφάνιση του.

“Τον περιμέναμε –είπαν- στις 9 μ.μ. στο σπίτι, δεν ήρθε, το κινητό του τηλέφωνο δείχνει κλειστό και οι φίλοι του δεν τον είδαν, ούτε γνωρίζουν που πήγε…”

Ο έμπειρος αστυνομικός –πατέρας και ο ίδιος- καταβάλλοντας δυνάμεις να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του δεν μπόρεσε να τους πει ευθέως την αλήθεια. Τους προέτρεψε «να μεταβούν αμέσως στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο όπου και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος από τροχαίο….»

Σήμερα, Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου ο ιατροδικαστής αναμένεται να αποφανθεί για τα αίτια θανάτου του 17χρονου μαθητή του 2ου Λυκείου Γέρακα.

Αν, δηλαδή ο θάνατος του επήλθε από πτώση στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού ή από το πρώτο αυτοκίνητο που τον παρέσυρε μετά την πτώση του.

Από το πόρισμα του ιατροδικαστή θα εξαρτηθεί και ποιά υπηρεσία θα επιληφθεί της περαιτέρω έρευνας.

Αν ο θάνατος επήλθε από την πτώση του μαθητή στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού, η ευθύνη είναι του αστυνομικού τμήματος Παλλήνης σε διαφορετική περίπτωση θα επιληφθεί η Τροχαία Αττικής.
Ο τραγικός θάνατος του μαθητή της Β΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Γέρακα, συγκλόνισε μαθητές, εκπαιδευτικούς και με τη διάχυση της πληροφορίας, το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Ο «ίσκιος» της μορφής του Γ.Κ. αιωρούνταν σε όλες τις τάξεις του Σχολείου εν μέσω μιας βαριάς ατμόσφαιρας και «τραυματικής» σιωπής.

Μόνο καλές κουβέντες υπήρχαν για τον καλό συμμαθητή, μαθητή και φίλο. Μάτια δακρυσμένα, φράσεις με αρχή και τέλος το «γιατί», λέξεις πόνου και αναγνώρισης μιας πρωτόγνωρης ευαισθησίας που η εποχή μας δεν την «εμφανίζει» πλέον, δεν την «επωάζει» κάθε άλλο μάλιστα…

Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα υποδεχθεί το παλικαράκι των 17 ετών και να είναι το τελευταίο «συμβάν» αυτοχειρίας στην κοινότητα των νέων παιδιών που έχουν και το χρόνο και τις ευκαιρίες να προσπερνούν τα αδιέξοδα και να ονειρεύονται την εξέλιξη της ζωής τους με δύναμη, πείσμα και αισιοδοξία.