Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Μαραθώνος

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, με τον Δήμαρχο Μαραθώνος, Ηλία Ψινάκη.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος ευχαρίστησε τον υπουργό για την πολύπλευρη οικονομική στήριξη προς τον Δήμο μέσω προγραμμάτων ή και ειδικών λογαριασμών του υπουργείου. Παράλληλα τον ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση του εμπλουτισμού της τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας στις περιοχές ευθύνης του δήμου, αλλά και για τα σχεδιαζόμενα έργα υποδομών. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε το θέμα του δικτύου ύδρευσης και των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του εκσυγχρονισμού του. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, επεσήμανε ότι το έργο του δικτύου ύδρευσης θα εξεταστεί στο πλαίσιο των επόμενων προσκλήσεων των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ» που υλοποιεί το υπουργείο.

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι με αυτά τα δύο νέα προγράμματα, σε συνδυασμό και με τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το υπουργείο, δίνεται έμφαση στην ενδυνάμωση του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράλληλα με την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. 

Τα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα «ΦιλόΔημος Ι και ΙΙ», προβλέπουν 740 εκατ. ευρώ για τους ΟΤΑ το 2018, εκ των οποίων 180 εκατ. ευρώ βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δήμων για αγορά μηχανημάτων έργων, συντήρηση των σχολείων και αναβάθμιση Παιδικών Χαρών. Το «ΦιλόΔημος Ι» με πόρους 500 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μπορεί να επεκταθεί σε 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας