Ο κ. Γιάννης Σμέρος νέος Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Γιάννης Σμέρος

Νέος Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Σμέρος (γιος του πρ. Δημάρχου Παλλήνης, κ. Γιώργου Σμέρου) σε ειδική συνεδρίαση που έγινε την Πέμπτη.  

 

Η υποψηφιότητα του υποστηρίχθηκε ομόφωνα από την παράταξη «Αττική» της οποίας ηγείται ο κ. Γιάννης Σγουρός καθώς και από την πλειοψηφία της Αντιπολίτευσης.

Στην μυστική ψηφοφορία, που ακολούθησε, από την ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε σύνολο 83 παρόντων Περιφερειακών Συμβούλων έλαβε 70 ψήφους αποσπώντας ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα –από τα υψηλότερα που έχουν σημειωθεί- στο οποίο αθροίζονται μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου από όλες τις παρατάξεις (σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση δεν συμμετείχε η παράταξη που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή). Αναδείχτηκε έτσι το νεότερο μέλος προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο Γιάνης Σμέρος στην πρώτη του δήλωση μετά το αποτέλεσμα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ιδιαίτερα δε εκείνους που τον στήριξαν, ενώ δήλωσε πως εκλαμβάνει την εκλογή του «ως μία πολύ σημαντική ευθύνη προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες» του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί με την Περιφερειακή Αρχή, τις παρατάξεις και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την προώθηση των σημαντικών ζητημάτων, που απασχολούν τους Δήμους της Αττικής «σε ένα πραγματικά ζωντανό και παραγωγικό Περιφερειακό Συμβούλιο».

Επίσης, σημείωσε ότι το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συμβολίζει «τη συναίνεση, την εξασφάλιση του ισοτίμου διαλόγου για όλες τις πτέρυγες και της απρόσκοπτης δημοκρατικής διαδικασίας». Απευθυνόμενος προς το προεδρείο είπε: «Χαίρομαι που από τη θέση αυτή θα συνεργαστώ με τον αξιότιμο και πολύπειρο Πρόεδρο μας, Θεόδωρο Σχοινά, καθώς και τον αγαπητό συνάδελφο γραμματέα, Γιώργο Βλάχο».

Τέλος, ο Γιάννης Σμέρος ευχαρίστησε τον επικεφαλής της παράταξης «Αττική» και πρ. Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, ο οποίος τον πρότεινε για τη θέση αυτή και για τον οποίο ανέφερε ότι «κάνει πράξη τη θέση του για ανάδειξη στελεχών της νέας γενιάς στην Αυτοδιοίκηση».

(O Γιάννης Σμέρος γεννήθηκε το 1987 στην Παλλήνη. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Χημικός Μηχανικός (ΜSc) του Ε.Μ.Π. και είναι μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε.)