Διαμαρτυρία-καταγγελία Δημότη για πεταμένα μπάζα στις αθλητικές εγκαταστάσεις Παλλήνης

Ο κ. Πάνος Ροζάκης, είναι Δημότης του Δήμου Παλλήνης, κάτοικος του οικισμού Μάριζα και εξ όσων ο ίδιος αναφέρει, καθημερινός επισκέπτης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, προφανώς για την προσωπική του άθληση. 

 

Όταν προ τριμήνου διαπίστωσε ότι στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται πεταμένα μπάζα οικοδομής και παράλληλα σε κοντινή απόσταση όργανα γυμναστικής χαλασμένα και ξεχασμένα από όσους είχαν την εντολή επίβλεψης της λειτουργίας τους, με αίσθημα ευθύνης έπραξε το αυτονόητο.

Έστειλε στις 26 Ιουνίου 2017 επιστολή στο Δήμαρχο κ. Α. Ζούτσο, εκθέτοντας με λιτό και αυστηρό τρόπο την διατήρηση μιας αταξίας που επί τρεις μήνες συντηρείται από την …αταραξία, απραξία και αδιαφορία  τόσο του ίδιου προσωπικά όσο και των εξουσιοδοτημένων συνεργατών του, ζητώντας και πάλι το αυτονόητο!

Να δοθεί άμεσα ένα τέλος στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών ευθυνών και υποχρεώσεών του προς τους Δημότες που υπηρετεί.Οι τριάντα ημέρες από τη λήψη της επιστολής ολοκληρώθηκαν και …ω του θαύματος, ούτε φωνή, ούτε αντίδραση, “άκρα του τάφου σιωπή” ως να μη συνέβη τίποτε!

Αντιμετωπίζοντας το δημότη με απαξιωτική αδιαφορία, δεν του απάντησε παρότι είχε και εκ του νόμου την υποχρέωση να το κάνει  και φυσικά και τα μπάζα και τα χαλασμένα όργανα, διατηρούνται μέχρι και σήμερα, στη θέση τους.

Οι συμπεριφορές αυτού του χαρακτήρα όσο κι αν κατανοούνται από την κούραση που προκαλεί η άσκηση της διοίκησης του Δήμου άνω της 10ετίας, συνιστούν προσβολή και προκαλούν θυμό.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του κ. Π. Ροζάκη μετά των φωτογραφιών που τη συνόδευσαν.

Προς : Δήμο ΠαλλήνηςΓραφείο Δημάρχου κου ΖούτσουΠαλλήνη, 

Αξιότιμε κύριε Ζούτσε,

Κατοικώ στην περιοχή Μάριζα, Ντράφι του Δήμου Παλλήνης.

Επισκέπτομαι καθημερινά τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Ο λόγος που σας γράφω είναι για να επισημάνω δύο θέματα τα οποία αντικρίζω καθημερινά.

1. Εδώ και περίπου 3 μήνες κάποιος ασυνείδητος άδειασε ένα φορτηγό με μπάζα από οικοδομή μέσα στον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ακολούθως. Αυτό δεν με εντυπωσίασε. Αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα είναι ότι ο δήμος και οι υπηρεσίες καθαριότητας δεν ασχολήθηκαν ποτέ να αποσύρουν τα μπάζα από το σημείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχει φυτρώσει χορτάρι πάνω στα μπάζα.

2. Ο Δήμος εδώ και αρκετά χρόνια έχει εγκαταστήσει όργανα γυμναστικής μέσα στο χώρο του στίβου. Δείτε φωτογραφικό υλικό ακολούθως.Αναρωτιέμαι, έχετε επισκεφθεί ποτέ τον χώρο στον οποίο βρίσκονται τα όργανα. Αν, ναι, έχετε δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται;

Σας ενημερώνω ότι δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ και τα μισά είναι σπασμένα.

Η γενική εικόνα των εγκαταστάσεων είναι εικόνα εγκατάλειψης παρότι επισκέπτονται καθημερινά τις εγκαταστάσεις πλήθος ανθρώπων.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Η δουλειά της δημοτικής αρχής αυτή δεν είναι;

Εσείς δεν κατοικείτε στην περιοχή, δεν την πονάτε, δεν σας στεναχωρεί να βλέπετε αυτή την κατάσταση όσο και εμάς τους υπόλοιπους;

Δεν είναι μέρος των καθηκόντων σας να διατηρείτε τις εγκαταστάσεις σε καλή κατάσταση;

Δε νοιώθετε υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας να διαβάσετε αυτή την επιστολή.

Ελπίζω σε απάντηση με έργα.

Πάνος Ροζάκης

Παλλήνη, 29.6.2017

(τα πλήρη στοιχεία του αναγνώστη είναι στη διάθεση της εφημερίδας)