Επίσκεψη της Ακαδημία του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ στις στοές του αρχαίου ορυχείου του Λαυρίου

Η Ακαδημία του ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ στα πλαίσια τόσο των πολιτιστικών της δραστηριοτήτων, όσο και των ασκήσεων διάσωσης και πολιτικής προστασίας, διοργανώνει επίσκεψη στις στοές του αρχαίου ορυχείου αργύρου του Λαυρίου. Πρόκειται για ένα μεταλλείο με ιστορία 5000 χρόνων, με ανάπτυγμα στοών μήκους άνω των 150 χιλιομέτρων και γενικώς ένα καταπληκτικό δημιούργημα του ανθρώπου στα έγκατα της γης, ένας λαβύρινθος, που μόνον οι γνώστες θα πρέπει να τολμούν να εισέρχονται.  

Κι επειδή από τις 9 Απριλίου, εισερχόμαστε στην εβδομάδα των παθών, τη θεωρήσαμε μία καλή, συμβολικά, εκδήλωση, με κατάβαση στα βάθη της γης κι αναλογικά του είναι μας και μια καλή προετοιμασία για την επάνοδο στο φως και την Ανάσταση!

Χρήσιμες πληροφορίες:

Η συνάντηση των συμμετεχόντων θα γίνει την Κυριακή, 9/4/2017, στις 10.00 , στα Goody’s , στην κεντρική πλατεία του Λαυρίου.

Νωρίτερα θα γίνουν συγκεντρώσεις όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί, στις 09.15 στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Ελληνικού και Δουκίσσης Πλακεντίας.

Την Τετάρτη, 5/4/2017, περί τις 18.00, θα λάβει χώρα συνάντηση της ομάδας, που θα επισκεφθεί το ορυχείο, στο γραφείο του Προέδρου κ. Κόκκινου, οδός Κάνιγγος 33, 7ος όροφος, για ενημέρωση και προγραμματισμό εφοδίων, για όσους στερούνται αναγκαίων ειδών, ώστε να προγραμματιστεί η αγορά τους.

Αναγκαίος ατομικός εξοπλισμός συμμετεχόντων:

1. Κράνος ασφαλείας είτε ορειβατικό είτε απλό εργασίας (διατίθενται σε καταστήματα της οδού Αθηνάς σε φθηνή τιμή 3-5 ευρώ).
2. Φακός με μπαταρίες αρκετές (και εφεδρικές) για διάρκεια χρήσης 6 ωρών.
3. Ατομικό σακίδιο με είδη πρώτης ανάγκης (νερό, κολατσιό, είδη πρώτων βοηθειών).
4. Πρόχειρα ρούχα και παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία.

Τα ανωτέρω είδη, θα τα προμηθευτεί έκαστος μόνος του ή σε συνεννόηση μαζί μας, την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017. Όποιος δεν τα έχει, δεν θα εισέλθει μαζί μας.

Το κόστος για την κάλυψη των εξόδων του ξεναγού μας είναι 5 ευρώ το άτομο και θα δοθούν απευθείας εις αυτόν.

Λοιποί κανόνες συμμετοχής:

Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή εκάστου στη συγκεκριμένη δραστηριότητα γίνεται με επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων της, του σκοτεινού και αντίξοου περιβάλλοντος κι ότι επομένως καθένας φέρει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας και σωματικής του επάρκειας, αλλά και της επίδρασης του όποιου προβλήματος ανακύψει και στην υπόλοιπη ομάδα. Διευκρινίζεται ότι οι στοές δεν έχουν πρόβλημα αερισμού.

Παρακαλούμε, αν έχετε κάποιο πρόβλημα, ιδίως υγείας, που αντενδείκνυται να συμμετάσχετε σε τέτοια δράση, να μην το επιχειρήσετε.

Η ομάδα θα είναι αυστηρά των 18 ατόμων, πλέον ξεναγού και αρχηγού αποστολής.

Η πειθαρχία στις εντολές του ξεναγού, είναι αυτονόητη, όπως και η κίνηση της ομάδας, όλης μαζί.

Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε να στείλετε μήνυμά σας, μέχρι την Τετάρτη (5/4/2017) το μεσημέρι, στο e-mail :
cosmopolis.organicity@gmail.com  

Κυριάκος Κόκκινος
Δικηγόρος-Πρόεδρος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ