Δημαρχιακό Μέγαρο προϋπολογισμού 21 εκατ. € δρομολογήθηκε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Μακέτα νέου Δημαρχείου

Με επτά εγγεγραμμένα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 15:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής υπό την προεδρία του κ. Θ. Σχινά.  Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το 2ο θέμα με αναφορά στην ανέγερση νέου Δημαρχείου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 21.080.000 €. 


Το έργο διεκδικήθηκε με τον ένα ή άλλο τρόπο επί αρκετές τετραετίες και παίρνει “σάρκα και οστά” μόλις τώρα. Μέχρι σήμερα ο Δήμος στεγάζεται σε διάσπαρτα ενοικιαζόμενα κτίρια. Το θέμα θα εισηγηθεί παρούσης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά. 

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα για το οποίο θα ληφθεί απόφαση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 5ης Οκτωβρίου είναι η κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου Νέων Παλατιών- Μαρκοπούλου Δήμου Ωρωπού προϋπολογισμού 1.100.000 €.

Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Διαμόρφωση Αύλειου Χώρου 8ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Βύρωνα», συνολικού προϋπολογισμού 120.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανέγερση νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Αγίας Παρασκευής» συνολικού προϋπολογισμού 21.080.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά)

3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεγαρέων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή Δρόμου στη Θέση ‘’Άνω Πευκενέας’’ για την διασύνδεση της επαρχιακής οδού Μάζιου (51) θέση “Απογιούρισμα” με την επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου (50) θέση ‘’Παπαγιαννέϊκα’’», συνολικού προϋπολογισμού 208.682,94 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: “Συντήρηση Παραλιακής Οδού Αλεποχωρίου (Ακτή Ποσειδώνος) στο εντός Σχεδίου Τμήμα από το Ο.Τ. 12 μέχρι το Ο.Τ. 33ο, συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: “Κατασκευή Παραλιακού Πεζόδρομου Ν. Παλατιών – Μαρκοπούλου Δήμου Ωρωπού”, συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

6. Έγκριση σκοπιμότητας και πρόσκλησης υποβολής προτάσεων πιστοποιημένων φορέων Κοινωνικής Φροντίδας για επιχορήγηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Π. Τσαβαλιά)

7. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την έκτακτη επιχορήγηση πιστοποιημένων φορέων του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, ποσού 474. 300,00 ευρώ.
(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Π. Τσαβαλιά)